Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
16.6.2020

Tiikeripuisto ja Farmi ovat Ranuan eläinpuiston kesän vetonaulat

Ranua Zoo Tiger Park Tiikeripuisto by Kirsi Saravuoma 15 06 2020.jpg Seikkaile tiikereiden kanssa! Ranuan eläinpuiston Tiikeripuisto on kesän uusi vetonaula lapsiperheille. Lähes kymmenen metrin korkeuteen kohoavat Flora-tornileikit vievät turvallisesti leikkijät huikeisiin seikkailuihin. Valokuva: Kirsi Saravuoma/Lappset Group Oy.
Ranua Zoo Tiger in the window Tiikeri by Marko Junttila.jpg Yllätys odottaa, kun kurkistat Flora-tornin ikkunasta! Valokuva: Marko Junttila/Ranuan Seudun Matkailu Oy.

Ranuan eläinpuisto sai uuden vetonaulan, kun lähes tuhannen neliömetrin kokoinen Tiikeripuisto avattiin 15. kesäkuuta 2020. Kokonaan uusittu leikkipuisto sisältää monipuoliset leikki- ja kiipeilyvälineet. Sen merkkipaaluina toimivat 9,6 metrin korkeuteen kohoavat tornileikit oikean kokoisine tiikerihahmoineen. Leikkipuistoa täydentää pienille lapsille suunniteltu Farmi maatilateemaisine leikkiympäristöineen. Lappset suunnitteli puiston kokonaisuuden yhteistyössä asiakkaan kanssa ja toimitti sekä asensi leikkivälineet.

- Täysin uusitun leikkipuiston rakentaminen oli pitkähkö prosessi runsaslumisen talven ja koronatilanteesta johtuneiden rajoitteiden vuoksi. Olemme hyvin tyytyväisiä sen valmistumiseen. Kivointa siinä on, että se soveltuu ympäristöönsä erinomaisesti muodostaen olennaisen osan kokonaisuutta, Ranuan eläinpuiston toimitusjohtaja Enna Paavola kertoo.

Leikkimään vanhempien seurassa

Uudistuneen leikkipuiston turvallisuudesta on erityisesti huolehdittu. Sen leikkipaikkavälineet on suunniteltu ja valmistettu Euroopan unionin leikkivälinestandardin mukaisesti, kuten kaikki Lappsetin tuotteet. TUKES on käynyt tarkastamassa leikkialueella olevat rakenteet. Ranuan eläinpuisto on palkannut myös valvojan huolehtimaan leikin turvallisuudesta sekä koronarajoitusten mukaisten suositusten noudattamisesta.

- Lasten vanhempien on oltava aina paikalla lasten leikkiessä Tiikeripuistossa ja siihen liittyvässä Farmissa turvallisuuden varmistamiseksi, Paavola tähdentää.

Leikkipuisto sijaitsee luonnon keskellä, metsän ympäröimänä, minkä vuoksi luonnonmukainen Flora-mallisto valittiin leikkipaikkavälineiden kokoelmasta. Erikoisen puistosta tekee sen kokonaispinta-ala, korkeat kiipeilytornit liukumäkineen ja yksilöllisesti suunniteltu, asiakkaan valitsema teema.

Tiikereiden reviirillä tornit nousevat korkeuksiin, tiikereiden pesään. Taitoreitillä voi harjoitella liikeratoja ja hypätä tiikerinloikkaa. Perheen pienemmille lapsille leikkipuistossa on oma maatilamainen Farmi-leikkikenttä, jossa on keppihevosrata ja istumapaikkoja perheiden yhteisille hetkille.

- Tiikeripuisto ja Farmi ovat Ranuan eläinpuiston kesän 2020 vetonaula, jonka toivomme tuovan eläinpuiston alueelle uusia lapsiperheasiakkaita.

Tiikeripuisto ja Farmi maatila avasivat ovensa 15. kesäkuuta 2020. Se rakennettiin paikalla aikaisemmin olleen Jussan ja Nessin satupuiston tilalle.
Tiikeripuiston, englanninkieliseltä nimeltään Tiger Park, on suunnitellut Lappsetin MyDesign -palvelu yhteistyössä Ranuan Seudun Matkailu Oy:n kanssa. Suunnittelijoina ovat toimineet Toni Keskitalo ja Tero Puotiniemi.

Ranuan eläinpuisto on koko pohjoisen Suomen perhematkailukohde

Ranuan Seudun Matkailu Oy on perustettu vuonna 1981, ja eläinpuisto on avattu 1983. Ranuan eläinpuistossa on noin 50 eri villieläinlajia sekä kesäaikana lisäksi kotieläinpuisto. Yritys on Lapin johtava perhematkailukohde, jossa vierailee vuosittain yli 130 000 maksavaa asiakasta. Yhtiössä työskentelee sesongista riippuen noin 50 työntekijää. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 päättyneellä tilikaudella 6,3 miljoonaa euroa. 

Ranuan Seudun Matkailu Oy ylläpitää eläinpuiston lisäksi useita muitakin matkailuun liittyviä palveluita: Iglukylä Arctic Fox Igloos, lomakylä Gulo Gulo, Ranua Zoo Camping, Wildlife Safaris, myymälät, kahvila White Swan ja ravintola Wild Arctic Restaurant yhdessä Eläinpuiston kanssa muodostavat Ranuan Seudun Matkailu Oy:n kattavan palveluvalikoiman. Monien, keskenään erilaisten toimintojen yhdistyminen RSM Oy:ssä tekeekin Ranuasta matkailukohteena erittäin monipuolisen ja työskentely-ympäristönä hyvin mielenkiintoisen.

Lisätietoja: 
- Enna Paavola, Toimitusjohtaja, Ranuan Seudun Matkailu Oy, p. +358 50 511 0107, enna.paavola@ranuazoo.com  
- Jouni Koivuranta, Tarjouspäällikkö, Lappset Group Oy, p. +358 40 587 0109, jouni.koivuranta@lappset.com