Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
3.7.2019

Suomen kenties suurin verkkokiipeilyteline avataan juhlallisesti Makasiinipuistossa – mukana EU-puheenjohtajuuskauden aloituksen kesäjuhlassa 8.7.

Makasiinipuisto_Marita_Penttilä_Helsingin_kaupunki.jpg Leikkiteline on jo lasten ahkerassa käytössä. Kuva: Marita Penttilä, Helsingin kaupunki
IMG_9633.jpg Veistosmainen leikkiteline, joka kutsuu leikkiin. Kuva: Kaisa Kuusniemi, Lappset Group Oy

Suomen kenties suurimman verkkokiipeilytelineen ja leikkipuisto Lorun uuden ulkoleikkipaikan avajaisia vietetään maanantaina 8. heinäkuuta kello 10-11 Makasiinipuistossa. Silloin juhlitaan Makasiinipuiston valmistumista ja stadin ainutlaatuisia leikkipuistoja. Tapahtuma on osa EU-puheenjohtajuuskauden avausjuhlaa.

Leikkiteline avataan juhlallisesti käyttöön leikkaamalla siihen kiedottu punainen satiininauharusetti auki. Juhlayleisön toivotaan osallistuvan avaukseen purkamalla telineeseen kiedottu satiininauha irti telineestä. Avauksen jälkeen leikkipuisto Lorun työntekijät järjestävät telineen vieressä leikki- ja laulutuokion, jossa musisoidaan eurooppalaisissa tunnelmissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on suunniteltu erityisesti perheen pienimpiä ajatellen. 

Innoittajana Oodin muotokieli

C-kirjaimen muotoisen, noin 2,5 metrin korkuisessa ja 30 metrin pituisessa leikkitelineessä on muun muassa kiipeilyverkko ja hämähäkkikeinuja. Musiikkitalon naapurissa on mahdollisuus myös musisointiin, sillä leikkitelineessä voi pimputella erilaisia soitinputkia. Telineen viereinen pelikenttä on suunniteltu sopimaan kaikenikäisille kori- ja jalkapalloilijoille sekä salibandyn pelaajille.

Teräsputkirunkoisen leikkitelineen on suunnitellut maisema-arkkitehti Yrjö Ala-Heikkilä Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymästä. Telineen koko ei hänen mukaansa ollut itsetarkoituksellinen suunnittelulähtökohta. - Tavoittelimme veistosmaista kokonaisuutta, joka sointuu keskustakirjasto Oodin ja sen ympäristön muotokieleen sekä mittakaavaan, Ala-Heikkilä toteaa.

Lappset Premium luo elämyksiä 

Erikoissuunnitellun kiipeilytelineen on toimittanut Lappset Group Oy maisema-arkkitehti Yrjö Ala-Heikkilän suunnitelman mukaisesti.

Lappset mahdollistaa asiakkaiden toiveiden toteuttamisen leikkivälineiden osalta aivan uudella tavalla. Lappset Premium valikoimasta löytyy myös valmiita tuotteita, joissa yhdistyvät arkkitehtoniset elementit ja kiehtovat leikkirakenteet, jotka yhdessä luovat ikimuistoisia elämyksiä lapsille.  

Monipuolinen kaupunkitila soveltuu myös yleisötapahtumille

Puistoalueelle suunniteltu taideteos Massa palvelee sekin oleskelu-, leikki-, tai vaikkapa skeittauspaikkana. Taiteilija Akseli Leinosen suunnittelema punatiilinen teos on muisto paikalla aiemmin sijainneista VR:n punatiilisistä varastomakasiineista. Ne tuhoutuivat tulipalossa vuonna 2006. Puistoon on myös varattu alue mahdollisesti myöhemmin rakennettavalle paviljongille.

Sanomatalon, Kiasman, keskustakirjasto Oodin ja Musiikkitalon rajaamaa Makasiinipuistossa ja Kansalaistorilla on tarkoitettu monipuoliseksi kaupunkitilaksi. Alue muodostaa Helsingin keskuspuiston alkupisteen ja tarjoaa paikan muun muassa yleisötapahtumille. Aluetta on rakennettu keväästä 2018 lähtien, jolloin tehtiin myös vesihuoltolinjojen saneerauksia. Rakennustöiden päätyttyä alueella liikkuminen helpottuu. 

Lisätietoja: 
- Projektinjohtaja Anna Nyyssönen, Helsingin kaupunki rakennuttaminen/infrayksikkö, 040 596 9318, etunimi.sukunimi@hel.fi
- Myyntipäällikkö Sari Anttila, Lappset Group Oy, 0400 817 700, etunimi.sukunimi@lappset.com