Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
7.2.2019

Seuraavan aluesuunnittelun ideakilpailun yhteistyökumppani on Imatran kaupunki

Imatran ideakilpailun suunnittelualue 2019.jpg Vuoden 2019 aluesuunnittelun ideakilpailun yhteistyökumppanina on Imatran kaupunki. Ukonniemen entisen taimitarhan alueelle halutaan uusia ideoita, jotka kannustaisivat myös vähemmän liikuntaa harrastavia ihmisiä ja perheitä ulkoiluun sekä kuntoiluun.

Entisen taimitarhan ympäristö on Lappsetin ja Imatran kaupungin yhteistyössä kuluvana vuonna järjestettävän aluesuunnittelun ideakilpailun kohteena. Kilpailu itsessään ei sido rakentamaan, mutta tarjoaa kaupungille maisema-arkkitehtuurin ja maisemasuunnittelun opiskelijoiden ehdotusten kautta mahdollisuuden arvioida erilaisia vaihtoehtoja.

Imatra ja Lappset Group Oy järjestävät ideakilpailun Ukonniemen entisen taimitarhan alueen uudistamiseksi. Alustavasti kilpailun suunnittelualue rajautuu Ottelukatuun ja Lammassaarentiehen.

Ideakilpailulla haetaan uusia näkemyksiä siitä, miten aluetta voitaisiin kehittää palvelemaan paremmin kaupunkilaisia ja matkailijoita. Tavoitteena on myös alueen puistomaisuuden lisääminen.

-  Alue on yleiskaavassa matkailu- ja urheilupalvelujen aluetta. Siihen suuntaan aluetta tulisi kehittää. Toivoisin, että muksusta mummoon löytäisi tältä alueelta tekemistä maksutta. Esimerkiksi pulkkamäki, kahluuallas, pieniä pelikenttiä, temppuratoja, skeittipaikka, trampoliini, miniareena, pensaslabyrintti tai mitä vaan suunnittelijat keksivät, kaupungingeodeetti Sini Pekkala sanoo.

Ukonniemen alue valikoitui kohteeksi monipuolisen haastavuuden vuoksi.

- Urheilu- ja liikuntapaikkarakentaminen on tähän asti keskittynyt tukemaan urheilijoita ja runsaasti liikuntaa harrastavia. Tämän suunnittelukilpailun kautta haetaan ideoita sellaiseen ympäristöön, joka maisemallisestikin kannustaa vähän liikuntaa harrastavia ihmisiä ja perheitä kokeilemaan sekä kokemaan liikunnan iloa, liikuntatuotteiden konseptipäällikkö Aarni Mertala Lappsetilta kuvailee.

Mertalan mukaan Imatran kaupungin kilpailukohteeksi määrittelemä alue tarjoaa opiskelijoille todellisen ja haastavan kohteen, jossa opiskelijat joutuvat hankkimaan tietoa monitieteellisesti sekä oppimaan prosessin aikana erilaisten ja toisiaan risteävien toimintojen yhdistämistä aluesuunnittelussa.

Kilpailu on suunnattu maisemasuunnittelualan opiskelijoille. Tänä keväänä kaupunki ja Lappset määrittelevät kilpailualueen tarkemmin ja säännöt.  Kilpailu alkaa virallisesti ensi syksynä. Voittaja on tiedossa helmikuussa 2020.

- Kilpailu ei sido kaupunkia investoimaan tässä vaiheessa. Haemme nyt hyviä ideoita alueelle. Kenties ideoita voisi toteuttaa pala kerrallaan tulevaisuudessa, Pekkala korostaa.

Imatran kaupunki on sitoutunut osallistumaan kilpailun järjestelyihin.

Faktatietoa Lappsetin ideakilpailusta:
- Toteutettu 43 kertaa.
- yli 1200 tehtyä suunnitelmaa.
- Yhteistyössä kuntien/kaupunkien kanssa.
- Kilpailun perustaja liikuntaneuvos Risto Ikäheimo.
- Vuoden 2018 kilpailu järjestettiin Espoon Kaitaanlaakson alueesta.

Lisätietoja:

- Kaupungingeodeetti Sini Pekkala, Imatran kaupunki, 020 6174456, etunimi.sukunimi@imatra.fi
- Konseptipäällikkö Aarni Mertala, Lappset Group Oy, 0400 328 481, etunimi.sukunimi@lappset.com