Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
29.10.2015

Pohjoismainen viikko piristää kaamosta Rovaniemellä

NW_Facebook_Cover.jpg 

Rovaniemellä toimivat Pohjoismaiden kunniakonsulit järjestävät yhteistyössä eri organisaatioiden kanssa Pohjoismaisen viikon (Nordic Week 2015) 2.-6.11.2015. Pohjoismaisen teemaviikon tavoitteena on edistää maiden välistä yhteistyötä ja kulttuuria sekä nostaa esiin Pohjoismaiden merkitystä osana arktista aluetta.

Pohjoismaiden rooli on ollut ja tulee jatkossakin olemaan Suomelle ja pohjoiselle suuri. Koko Nordic Week -tapahtumaviikon tavoitteena on nostaa esille yhteispohjoismaisuutta. Suomella on Pohjoismaiden kanssa samoja yhteiskunnallisia arvoja, joihin nojaamme voimakkaasti, kuten mm. oikeusvaltioperiaate, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus sekä kansalaisyhteiskunta. Eläminen on vuorovaikutusta globalisoituvassa maailmassa, ihmisten välistä vuoropuhelua ja kanssakäymistä.

Viikon ohjelma sisältää lukuisia yleisötapahtumia, Pohjoismaiden suurlähettiläiden ja kunniakonsulien vierailuja kouluilla, kirjailijavierailuja ja pohjoismaisen kirjallisuuden näyttelyitä, elokuvia ja pohjoismaisten kielten keskusteluiltoja. Sampokeskuksessa on esillä tietoa Pohjoismaista koko viikon avoinna olevassa infopisteessä. Pohjoismainen viikko huipentuu perjantaina 6.11.2015 klo 10.00-11.30 Lapin yliopistolla järjestettävään paneelikeskusteluun, jossa Ruotsin, Norjan, Islannin ja Tanskan Suomen suurlähettiläät pohtivat Pohjolan roolia osana arktista aluetta. Paneelissa nousevat esiin arktisen alueen geopoliittinen merkitys, ihmisten ja tavaroiden liikkuvuus pohjoisilla alueilla, matkailun potentiaali ja työvoiman liikkuvuuden esteet sekä Tanskan rooli arktisella alueella.

Pohjoismaisen viikon järjestävät Ruotsin, Norjan, Islannin ja Tanskan kunniakonsulit yhteistyössä Arktisen keskuksen, Lapin Kauppakamarin, Pohjola-Nordenin Lapin piirin ja Rovaniemen toimiston, Visit Rovaniemen ja Rovalan Setlementti ry:n kanssa. Järjestelyissä ovat lisäksi mukana Lapin yliopisto ja Rovaniemen pääkirjasto.

Lisätietoa:

- Johanna Ikäheimo, Ruotsin kunniakonsuli, puh. +358 40 516 8659
- Jyrki Niva, Norjan kunniakonsuli, puh. +358 400 692 069
- Juha Laakkonen, Islannin kunniakonsuli, puh. +358 40 762 5480
- Johan Granholm, Tanskan kunniakonsuli, puh. +358 40 532 4183