Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
10.9.2019

Oulun yliopiston Koneinsinöörikillan opiskelijat tempaisivat lahjoituksen Maikkulaan

Oulun yliopiston Koneinsinöörikillan lahjoitus MLLn Maikkulan paikallisosastolle 2019.jpg Kuvassa vasemmalla olevat Ilona ja Väinö kavereineen pääsevät keinumaan Oulun yliopiston Koneinsinöörien killan lahjoittamassa keinussa. Konekillasta mukana Roope Utriainen (vas.) ja Konsta Risteelä sekä Lappsetin aluemyyntipäällikkö Lassi-Pekka Risteelä.
Risteelä Konsta ruuvaa lahjoituskylttiä Maikkulan MLLn lahjoiteukseen 2019.jpg Lahjoituksesta kertova muistolaatta on paikallaan, kun Koneinsinöörien killan varapuheenjohtaja Konsta Risteelä ruuvasi viimeiset kinnikkeet paikoilleen Mannerheimin lastensuojeluliiton Maikkulan paikallisyhdistykselle lahjoitettuun keinuun.

Hyväntekeväisyyden ei aina tarvitse olla suurta ja mahtipontista. Monesti pienempikin teko riittää tuomaan iloa vuosiksi eteenpäin, kuten Oulun yliopiston Koneinsinöörikillan opiskelijoiden tempaus lahjoittaa keinu Mannerheimin Lastensuojeluliiton Maikkulan paikallisyhdistykselle.

Julkistamistilaisuuskaan ei ollut suuren suuri, mutta hyvin teekkarimainen. Koneinsinöörikillan edustajat teekkarilakkeineen ruuvaamassa keinuun kiinnitettävää lahjoituskylttiä. Lyhyet, mutta juhlavat puheet paikalla olleelle yleisölle. Keinun avaus ja ensimmäinen heilautus!

Oulun yliopiston konetekniikan opiskelijoiden kilta oli halunnut tehdä hyvää, ja etsivät sopivaa lahjoituskohdetta. Varainhankinta oli vielä viime vuoden marraskuussa kesken, mutta rahasumma saatiin hyvin kasaan. Kohde vain puuttui.

Koneinsinöörikillan varapuheenjohtaja Konsta Risteelä kyseli sopivaa avustuskohdetta, joka liittyisi lasten liikunnan tai liikkumisen edistämiseen. Heillä kun on tapana antaa laskiaistiistain tapahtuman tulot johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen.

Kun Lappsetin Pohjois-Pohjanmaan aluemyyntipäällikkö Lassi-Pekka Risteelä, joka sattuu olemaan Konstan isä, ehdotti lahjoitusta Mannerheimin lastensuojeluliitolle, Koneinsinöörikillan hallitus innostui asiasta ja teki päätöksen.

Tarinaan liittyy vielä sellainen käänne, että Konsta Risteelä kävi itsekin Maikkulan koulua ensimmäisellä ja toisella luokalla.

Tarina jatkuu niin, että Konekilta lahjoitti Mannerheimin lastensuojeluliiton Maikkulan paikallisyhdistykselle keinun hinnan verran, ja se hankki turvallisen keinun Lappsetilta. Keinu asennettiin paikoilleen alkukesästä. Oulun kaupungin Tilakeskus kustansi VRJ:n tekemän asennustyön. 

Pienestä lähtenyt hyväntekeväisyystempaus kumuloitui usean tahon yhteiseksi asiaksi, ja pienestä lahjoituksesta kumpusi suuri ilo Maikkulan lapsille.