Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
7.11.2017

Leikki nousee korkeuksiin – Lappset esittelee uuden arkkitehtonisen Cubic-malliston

cubic_uutinen.jpg Cubic vie leikin uusiin korkeuksiin. Kiipeily kehittää motorisia taitoja, ja tuoreiden aivotutkimusten mukaan fyysinen aktiviteetti on mitä parasta aivojumppaa.

Lappset Group Oy nostaa leikkipaikkavälineiden muotoilun uusiin sfääreihin. Lappset esittelee arkkitehtonisen leikkikonseptin nimeltään Cubic Kölnissä 7.-11. marraskuuta 2017 pidettävillä kansainvälisillä FSB-messuilla. Lähes monumentaalinen Cubic noudattelee muotoilussaan pelkistettyä skandinaavista muotokieltä. Malliston odotetaan nousevan julkisten puistojen uudeksi maamerkiksi.

- Leikin kieli on universaalia. Lasten leikki on yllättävän samankaltaista kulttuurista riippumatta. Kun taaperoikäiset lapset rakentelevat palikoista torneja, viisi-kuusivuotiaat haaveilevat omasta puumajasta. Puumaja onkin ollut yhtenä Cubic-malliston inspiraation lähteenä nykyaikaisten arkkitehtuurin suuntausten rinnalla, markkinointi- ja innovaatiojohtaja Hannu Ylinenpää kertoo.

Toinen merkittävä tekijä uuden malliston suunnittelussa liittyy kaupungistumiseen ja maankäytön suunnittelun haasteisiin.

- Viheralueiden vähentyessä tarvitaan kompakteja ja tilaa säästäviä leikkiratkaisuja leikkiarvosta ja turvallisuudesta tinkimättä. Cubic-malliston tuotteet helpottavat maisema-arkkitehdin ja maisemasuunnittelijan työtä, koska mallisto ei vaadi putoamiskorkeuksien edellyttämiä turva-alustoja eikä laajoja pinta-aloja. Näin säästyy kallisarvoista viheralueen pinta-alaa ja turva-alustoihin käytettävää rahaa, Ylinenpää jatkaa.

Leikki kehittää lapsen fyysisiä ja mentaalisia taitoja

Leikki kehittää tutkimusten mukaan lapsen kehityksen kannalta monia elämäntaitoja, kuten sosiaalisia ja ajatteluun liittyviä taitoja. Motoristen taitojen perusta rakennetaan lapsuudessa, minkä vuoksi malliston tuotteiden suunnittelussa on huomioitu erityisesti motoriset taidot tilan hahmottamistaitojen kehittämisen rinnalla. Cubic-tuotteet on suunniteltu taaperoiän ylittäneille lapsille, nelivuotiaita vanhemmille.

cubic_uutinen1.jpg

Linnunpesäkeinussa lapset istuvat kuin linnunpoikaset korkealla pesässään. Ihailemassa korkealta avautuvia maisemia, mietiskelemässä omia leikkejään ja rauhoittumassa hetkeksi leikin tohinassa. Cubic-tuotteet nostavat leikin konkreettisesti korkealle.

Monipuoliset leikkitoiminnot on sijoitettu rakenteen sisäpuolelle

Leikkitoiminnot on sijoitettu kuutiomaisen puisen rakenteen sisäpuolelle leikkiarvo ja turvallisuus huomioiden. Mallisto on suunniteltu Euroopan leikkipaikkavälineiden turvanormien mukaisesti. Uuden malliston tuotteet ovat modulaarisia ja muunneltavia. Leikkitoimintoja ovat erilaiset kiipeilyelementit, kiipeilyverkot, tasojen vaihtelut, portaat ja linnunpesäkeinut. Cubic-malliston erikoisuuksia ovat läpinäkyvät seinä- ja lattiatasot sekä erilaiset seinäelementit. Tuotteista poistuminen tapahtuu tuubiliukumäkeä pitkin.

Cubic-mallisto tulee kotimaan ja kansainvälisille markkinoille ensi vuoden alusta lähtien, ja sisältää ensimmäisessä vaiheessa kuusi vakiotuotetta. Tuotteet ovat muunneltavia, ja niistä voidaan suunnitella erilaisia yhdistelmiä. Cubic-malliston tuotteet valmistetaan Lappsetin tehtaalla Rovaniemellä, ja niiden raaka-aineena on suomalainen PEFC-sertifioitu mänty.

Mallisto on osa skandinaavista muotoilulinjaa noudattavaa Lappsetin Halo-tuoteperhettä, joka palkittiin kaksi vuotta sitten German Design Award –muotoilupalkinnolla.
Lisätietoja:
- Markkinointi- ja innovaatiojohtaja Hannu Ylinenpää, etunimi.sukunimi@lappset.com, puh. +358 40 556 3427
- www.lappset.fi

Perustietoja Cubic-mallistosta

  • Suunniteltu kehittämään mm. lasten motorisia ja tilanhahmotustaitoja.
  • Inklusiiviset vaihtoehdot mahdollisia (pyydä suunnittelu erikseen).
  • Suunniteltu EN 1176 –turvanormiston mukaisesti
  • Korkea leikkiarvo kuutioiden sisälle rakennettuina, mm. verkkoja, köysiä, portaita, tuubiliukumäkiä, linnunpesäkeinuja, kiipeilyverkkoja, läpinäkyviä seinä- ja lattiaelementtejä (myös HPL ja puumateriaali).
  • Suositeltu käyttäjäikä: 4+
  • Puurunko on PEFC-sertifioitua suomalaista mäntyä perustuen 120x120 mm laminoituihin tolppiin.
  • Betoniperustus ja nostolaite tarvitaan asennuksessa.
  • Tekniset tiedot ja ladattavat 2- ja 3 DWG-kuvat, materiaalitiedot, värivaihtoehdot, asennusohjeet, takuu- ja toimitusehdot löytyvät myöhemmin Lappsetin tuotehausta www.lappset.fi