Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
26.4.2016

Lasten liikkumiseen kaupungissa pureutuva työ palkittiin Lappset Groupin stipendillä

Palkittu työ on maisema-arkkitehti Aino Leskisen diplomityö Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitokselle.

Aino Leskisen diplomityö Kaupunki lasten kokemana: lahtelaisten lasten kokemuksia jalankulku-, joukkoliikenne- ja autovyöhykkeiltä on paitsi erittäin ansioitunut tutkimus myös aiheeltaan varsin ajankohtainen. Työ käsittelee yhdyskuntasuunnittelun mahdollisuuksia lasten liikunta-aktiivisuuden tukemisessa ja tarkastelee aihetta kokonaisen kaupungin mittakaavassa.

ARTS_2015_leskinen_aino-1.jpg 
Maisema-arkkitehti Aino Leskinen valittiin vuoden 2015 Lappset-stipendin saajaksi Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hän tutki palkitussa opinnäytetyössään lasten kokemuksia kaupunkiympäristöstä. Työ pureutuu yhdyskuntasuunnittelun mahdollisuuksiin tukea lasten liikunta-aktiivisuutta ja se tarkastelee aihetta kokonaisen kaupungin mittakaavassa.
 

Tutkimuskohteena työssä oli Lahden kaupunki, jonka strategiassa ympäristön lapsiystävällisyys on keskeisesti mukana. Tutkimusta varten kerättiin laaja aineisto viides- ja kuudesluokkalaisilta koululaisilta. Tuloksia lasten arkiliikkumista tukevista yhdyskunnan piirteistä, lapsille tärkeistä toimintamahdollisuuksista ja vapaa-ajan harrastuspaikoista on jo hyödynnetty Lahden käynnissä olevassa yleiskaavatyössä.

ARTS_2015_leskinen_aino-49.jpg
Aino Leskinen kysyi lahtelaisilta lapsilta, mitkä asiat ovat heidän näkökulmastaan tärkeitä alueiden suunnittelussa. Lasten vastauksissa nousivat esiin sosiaaliset, emotionaaliset, toiminnalliset ja vapaa-aikaan liittyvät tekijät.
 

Lappset Group myöntää vuosittain stipendin palkintona parhaalle maisema-arkkitehtuurin diplomityölle. Kyseessä on jo reilu vuosikymmenen mittainen perinne.

– On ilo tukea monipuolista, luovaa ja uusia ideoita tuottavaa opinnäytetyötä. Tavoitteenamme on lisätä liikettä ja yhdessäoloa ulkotiloissa, mikä saavutetaan parhaiten hyvällä ja kestävällä ympäristösuunnittelulla, sanoo Lappset Groupin kotimaan liiketoiminnan johtaja Erkki Ikäheimo.

Leskisen työtä ohjasivat maankäytön suunnittelun professori Marketta Kyttä Aalto-yliopistosta ja yleiskaava-arkkitehti Johanna Palomäki Lahden kaupungilta.

Aino Leskisen maisema-arkkitehtuurin diplomityö Issuu-julkaisupalvelussa

Lisätietoja:
- Erkki Ikäheimo, kotimaan liiketoiminnan johtaja, puh. +358 40 535 9962, erkki.ikaheimo@lappset.com