Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
26.1.2011

Lappsetin parkourvälineistö valittiin Vuoden Liikuntatuotteeksi 2010

Lappset Group Oy:n parkourvälineistö on valittu Vuoden kotimaiseksi liikuntatuotteeksi 2010. Tuomariston perusteluissa todetaan, että parkour on välinesarja, jonka tuotteita yhdistämällä saadaan luotua innostava ja turvallinen parkour-kokonaisuus. Tuotteiden eri rakenteet muodostavat ylityksiin ja alituksiin soveltuvia kaiderakennelmia ja esim. seinäelementit toimivat muurien tai seinien ylösjuoksutekniikoiden harjoitteluvälineinä. Kilpailun tulokset julkistettiin Helsingin Pörssitalolla keskiviikkona 26. tammikuuta 2011. Lappsetin puolesta palkinnon vastaanottivat parkour tuotteista vastaava konseptimanageri Marko Alamartimo ja Etelä-Suomen aluemyyntipäällikkö Heli Hakkarainen.

Kilpailun tuomariston puheenjohtaja, peruspalveluministeri Paula Risikon mukaan voittajien valinnassa kiinnitettiin huomioita liikunnallisen tuotteen käytettävyyteen, laatuun, helppokäyttöisyyteen, käytön houkuttelevuuteen, omaehtoiseen liikuntaan kannustamiseen ja vientimahdollisuuksiin.
 
Marko Alamartimo iloitsi siitä, että Lappsetin parkourvälineistö valittiin mukaan kilpailun kotimaisen sarjan viiden ehdokkaan joukkoon.

- Parkour-ratkaisuilla kannustamme nimenomaan teini-ikäisiä liikkumaan. Tutkimusten mukaan teini-ikäiset liikkuvat yhä vähemmän, minkä vuoksi lähdimme kehittämään konseptia yhteistyössä käyttäjien ja parkourin ammattilaisten kanssa. Parkour-välineistö ja eri kokoisille ulkoilualueille suunnitellut parkourkokonaisuudet soveltuvat sellaisten nuorten liikuntaan, joita perinteiset liikuntamuodot eivät kiinnosta, Alamartimo totesi.

Parkourin ammattilaiset mukana suunnittelutyössä

Käyttäjälähtöinen tuotesuunnittelu on keskeinen osa Lappsetin toimintafilosofiaa. Parkourin ammattilaiset osallistuivat Parkour Akatemian kautta tuotteiden suunnitteluun ja testaukseen. Parkourvälineistön varsinainen happotesti oli Rovaniemellä viime vuoden heinäkuussa pidetyn juniorileirin yhteydessä, jolloin välineiden varsinainen kohdeyleisö, teini-ikäiset nuoret, pääsivät tutustumaan lajin perusteisiin ja testaamaan välineiden toimivuutta.

- Tavoitteena oli luoda sellainen välinesarja, joka tarjoaa turvallisen harrastusympäristön ja haasteita eri-ikäisille käyttäjille. Tuotteisiin pyrittiin saamaan monipuolisesti eri parkour-liikkeiden harjoittelutoimintoja. Parkourmallisto soveltuu aloittelijoille ja kokeneille lajin harrastajalle, Marko Alamartimo valotti tuotekehitystyön taustoja.

Parkourissa korostetaan vapaata ja luovaa liikkumista sekä yhteisöllistä harjoittelua, ja laji sopiikin erityisesti sellaisille nuorille, joita perinteiset liikuntalajit eivät kiinnosta.
 
Opetusvideoita ja ohjauspalvelua parkourharrastuksen aloittamiseen

Parkourin harjoittelua varten Lappset on tuottanut yhdessä Parkour Akatemian kanssa opetusvideoita, joiden avulla lajin perusliikkeiden harjoittelun voi aloittaa turvallisesti. Lisäksi videoilta saa vinkkejä omaan harrastamiseen ja niitä voi katsella kentällä matkapuhelimen avulla tai kotona YouTube kanavalta.

Välineiden ja valmiiden kenttäratkaisujen lisäksi tarjolla on ohjauspalvelua, jonka avulla parkour -alueen ympäristössä asuvat ihmiset ja lajia aloittelevat nuoret voivat oppia lajin perusteet.
 
Lappsetin parkour-kenttiä on myyty jo seitsemään eri maahan: Suomeen, Tanskaan, Hollantiin, Saksaan, Espanjaan, Ruotsiin ja Australiaan.

Vuoden Liikuntatuote 2010 -kilpailun tuomaristoon kuuluivat peruspalveluministeri Paula Risikko, sosiaali- ja terveysministeriö (tuomariston puheenjohtaja), markkinointijohtaja Jussi Piri, Top-Sport, päätoimittaja Ulla-Maija Paavilainen, Sport-lehti, Suomen Kunto- ja terveysliikunta-keskusten yhdistys SKY ry hallituksen pj P-C Nordensved, Kuortaneen Urheiluopiston hallituksen pj Jukka Rauhala, huippu-urheilun muutostyöryhmän jäsen Tapio Korjus ja projektipäällikkö Ari Puro-Aho, Testing Lab (tuomariston sihteeri).

Kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa ja järjestäjänä toimi Kuortane Testing Lab, joka on Seinäjoen Teknologiakeskus Oy:n ja Kuortaneen Urheiluopiston kehittämä käyttäjälähtöinen tuotetestauspalvelu. 

Lisätietoja antaa:
- Marko Alamartimo, konseptimanageri, puh. 0400 251 350, etunimi.sukunimi@lappset.com
- Kotimaan myynti: puh. 0207 775 100, myynti@lappset.com
 
Parkour_Hämähäkki_Pertun_taidonnäyte_palloilla_2010_07_08.jpg 
Lappsetin parkour-tuotteet sopivat sekä lajin ammattilaisille että vasta-alkajille. Kuvassa Hämähäkki-Pertun taidonnäyte. Parkour Akatemia on ollut mukana kehittämässä parkourvälineistöä lajille sopivaksi alusta lähtien.

uutinen.jpg
Parkourissa voi käyttää luovuutta, sillä vaikka lajin
perusteet taitaakin, haastetta riittää kaiken ikäisille ja tasoisille harrastajille. Kuva on kesällä 2010 Rovaniemellä pidetyltä parkourleiriltä.

Marko_Risikko_Heli.jpg
Marko Alamartimo (vas.), peruspalveluministeri Paula Risikko ja Heli Hakkarainen Vuoden Liikuntatuote 2010 -palkintogaalassa.