Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
22.3.2016

Lappsetin ja maailman suurimpiin kuuluvan leluvalmistajan yhteistyönä syntyi Mattel Play! Liverpool -sisäteemapuisto

Televisiosta tutut lasten hahmot Puuha-Pete, Tuomas Veturi ja Palomies Sam saavat Euroopan ensimmäisen aktiviteettipuiston Liverpoolissa sijaitsevaan Albert Dock-elämyskeskukseen Isoon-Britanniaan. Leikkiin ja liikkumiseen kannustava sisäpuisto on Rovaniemellä toimivan Lappset Group Oy:n suunnittelema, valmistama ja rakentama kokonaisuus. Se avataan yleisölle 22. maaliskuuta 2016. Kyseessä on kansainvälisen Mattel-konsernin leikkikonseptin, MattelPlay!’n, ensimmäinen kohde Euroopassa. Asiakkaana ja teemapuiston operaattorina on Heritage Great Britain, joka kuuluu Iso-Britannian merkittävimpiin elämysmatkailualan yrityksiin.

FiremanSam Children Plying MattelPlay Liverpool.jpg
Palomies Sam on yksi Mattelin tunnetuimpia lastenhahmoja. Palomies Samin aktiviteettipuisto avattiin yleisölle Euroopan ensimmäiseen Mattel Play Liverpool –kohteeseen, joka sijaitsee Albert Dock’n monitoimikeskuksessa Liverpoolissa.

Teemoitettujen aktiviteettipuistojen liiketoiminnasta vastaava Lappset Creative –yksikön johtaja Johan Granholmin mukaan Liverpoolin kohde on ensimmäinen uudenlainen aktiviteettipuisto, joka on toteutettu yhteistyössä maailmanlaajuisen Mattelin ja paikallisen brittiläisen elämysmatkailualan yrityksen Heritage Great Britainin kanssa.

- Lappsetille kyseessä on uusi aluevaltaus. Uskomme, että useita vastaavanlaisia puistoja rakennetaan lähitulevaisuudessa lisää, Granholm kertoo.

Mattel Play! Liverpoolin kokonaispinta-ala on yhteensä 1 902 neliömetriä, josta kukin teema-alue on noin 300 neliömetrin suuruinen. Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi ravintola, kauppa, teemoitettuja juhlatiloja ja virtuaalisia elämyksiä tarjoavia tiloja.

 BobTheBuilder Helmets MattelPlay Liverpool.jpg BobTheBuilder MattelPlay Liverpool.jpg

Puuha-Peten kaivuri on keskeisessä roolissa Mattel Play Liverpoolin aktiviteettipuistossa, jonka teema-alueiden pinta-ala on 1.192 neliömetriä. Puuha-Peten ja hänen kollegoidensa teemoitetut leikkialueet ovat kukin noin 300 neliömetrin suuruisia.


Teemapuiston lähes kaikki tuotteet on valmistettu Lappsetin Rovaniemen tehtaalla, ja tuotteiden asennuksesta vastasi Lappsetin asennustiimi.

Lappset solmi yhteistyösopimuksen maailmanlaajuisesti lelujen ja perheille suunnattujen tuotteiden valmistajana tunnetun Mattel-konsernin kanssa vuonna 2014. Sopimuksen mukaan Lappset suunnittelee, valmistaa ja rakentaa Mattelin lastenbrändien mukaisia aktiviteettipuistoja. Nasdaq-pörssiin listatun Mattelin laajaan brändikirjastoon kuuluvat mm. Barbie, Angelina Ballerina, Pingu, Puuha-Peten, Tuomas Veturin ja Palomies Samin lisäksi.

Lisätietoja:
- Johan Granholm, Lappset Creative –divisioonan johtaja, puh. +358 40 532 4183, johan.granholm@lappset.com www.lappsetcreative.fi
- Heritage Great Britain, http://www.heritagegb.co.uk/
- Mattel, http://www.mattel.com www.facebook.com/mattel www.twitter.com/mattel
- Albert Dock Liverpool, www.albertdock.com

Thomas&Friends MattelPlay Liverpool.jpg
Tuomas Veturi seikkailee myös suomalaislasten maailmassa TV-ohjelmansa kautta. Nyt Tuomas Veturin ja ystäviensä maailmaan pääsee tutustumaan oikeasti Liverpooliin avatussa Mattel Play –aktiviteettipuistossa.

 

Lappset Group Oy on Rovaniemellä toimiva leikki- ja liikuntapuistovälineitä sekä teemoitettuja aktiviteettipuistoja valmistava yritys. Toimialallaan se on Euroopan suurimpia yrityksiä. Lappset Creative on teemapuistojen liiketoiminnasta vastaava divisioona, jolla on yhteistyösopimuksia maailmanlaajuisten brändien kanssa, esim. Mattel-konsernin. Teemoitettujen aktiviteettipuistojen kehittäminen käynnistyi vuonna 2010 Angry Birds –brändin tiimoilta, ja on sittemmin laajentunut kattamaan laajan valikoiman tunnettuja brändejä. Lappsetin konserni koostuu tytäryhtiöistä kuudessa eri maassa emoyhtiön sijaitessa Rovaniemellä. Lappsetin jakelijaverkosto ulottuu noin 50 maahan Kanadasta Eurooppaan, Lähi-Itään, Aasiaan ja Australiaan. http://www.lappset.fi www.lappsetcreative.fi

Heritage Great Britain plc:n pääkonttori sijaitsee Albert Dock’n keskuksessa Liverpoolissa. Yritys toimii elämysmatkailualalla, ja sen liiketoimintaan kuuluu Iso-Britannian suositumpia kohteita kuten The Needles Landmark Attraction Wightin saarella, Land’s End Länsi-Cornwallissa ja John O’Groats Skotlannissa. Lisäksi yritys pyörittää Snowdownin vuoristorataa Walesissa ja Lightwaterin laakson elämyspuistoa Pohjois-Yorkshiressä. Yrityksen matkakohteissa vierailee vuosittain yli 2,5 miljoonaa ihmistä, ja sen toimintaperiaatteisiin kuuluu vastuullinen liiketoiminnan kehittäminen sekä ainutkertaisten elämysten tuottaminen vierailijoille. http://www.heritagegb.co.uk/

Mattel on Nasdaq’n pörssiin listattu monialayritys, joka kuuluu maailman johtaviin lelu- ja perhetuotteiden suunnittelijoihin, valmistajiin ja markkinoijiin. Mattelin tunnetuimmat tuoteportfolion brändit ovat Barbie®, Hot Wheels®, Monster High®, American Girl®, Thomas & Friends® ja Fisher-Price® brändit, sisältäen myös Little People® sekä Power Wheels®, MEGA® Brands, sisältäen MEGA BLOKS® ja RoseArt®. Vuonna 2013 Mattel nimettiin maailman eettisimmin toimivien yritysten joukkoon (Ethisphere Magazine), ja vuonna 2014 konserni sijoittui 5:nneksi 100 vastuullisimman yrityksen joukkoon (Corporate Responsibility Magazine). Mattelin pääkonttori sijaitsee El Segundossa Yhdysvaltain Kaliforniassa. Konsernin henkilöstömäärä on lähes 30 000, ja se toimii 40 eri maassa sekä myy tuotteitaan yli 150 maassa. Mattelin visiona on luoda tulevaisuuden leikki. www.mattel.com, www.facebook.com/mattel tai www.twitter.com/mattel.

Albert Dock Liverpool oli aikaisemmin vanha teollisuusrakennus, joka remontoitiin uuteen käyttöön 1988. Nykyisin Albert Dock on Liverpoolin suosituin matkakohde, perheiden, pariskuntien ja ryhmämatkailijoiden suosima elämyskeskus. Maailman perintökohteisiin kuuluvalla ranta-alueella sijaitseva Albert Dock sisältää myös maailmalla tunnettuja taidegallerioita ja museoita, mm. Tate Liverpoolin, Beatles-museon ja Mersaysiden merimuseon, ravintoloita, baareja, hotelleja ja kauppoja. Rakennus kuuluu Iso-Britanniassa suojeltujen rakennusten joukkoon. Vuosittain Albert Dock’ssa vierailee yli 6 miljoonaa kävijää. www.albertdock.com.