Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
1.4.2016

Lappset toimitti maailman ensimmäisen Petteri Kaniinin teemapuiston Englantiin

Panorama Of The Peter Rabbit Adventure Park.JPG

Beatrix Potterin vuonna 1902 ensimmäisen kerran julkaisema satu Petteri Kaniinista elää edelleen yhtenä lasten suosikkeina. Lapset vanhempineen voivat nyt seikkailla ihan oikeassa ja maailman ensimmäisessä Petteri Kaniinin seikkailupuistossa, joka avataan 2. huhtikuuta 2016 Willows Acticity Farmin maatilaelämyskohteeseen. Se sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Lontoosta St Albansissa, Hertfordshiressa, Englannissa.

Brittiläinen lastenkirjailija Beatrix Potter kirjoitti klassikoksi muodostuneen ja ympäri maailma tunnetun sadun oma-aloitteisesta, rohkeasta ja aktiivisesta Petteri Kaniinista 150 vuotta sitten. Juhlavuoden kunniaksi Petteri Kaniini ystävineen on saanut maailman ensimmäisen seikkailupuiston, jonka suunnittelusta, tuotteiden valmistuksesta ja asennuksesta on vastannut rovaniemeläinen leikki- ja liikuntavälineitä sekä teemoitettuja aktiviteettipuistoja valmistava Lappset Group Oy. Petteri Kaniinin seikkailupuisto avataan yleisölle lauantaina 2. huhtikuuta 2016, ja se sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Lontoosta, Willows Activity Farmin maatilamatkailu-kohteessa Hertfordshiressa.

Beatrix Potterin luoma ja rakastettu Petteri Kaniini –satuhahmo elää ystävineen 1900-luvun englantilaisessa maalaismiljöössä. Samankaltaiseen maaseutuympäristöön sijoitettu Petteri Kaniinin seikkailupuisto on kooltaan 1 450 neliömetriä. Willows Activity Farm on yksi Lontoon lähialueen suosituimmista maatilamatkailukohteista eläimineen, erilaisine elämysohjelmineen ja nyt myös Petteri Kaniinin seikkailupuistoineen. Yritys on investoinut yli miljoona puntaa toimintansa ja alueensa kehittämiseen sisältäen loppuviikosta avattavan puiston.

Lapsiperheille suunnattu maatilaelämyskohde, josta Petteri Kaniinin seikkailupuisto muodostaa ison osan, tuo klassikkohahmon maailman myös tähän päivään, moderniin leikin ja teknologian yhdistelmään.

Jeremy Fisher Music Pond.JPG

Petteri Kaniinin klassikkosatuun pohjautuvassa seikkailupuistossa on myös teknologiaa ja leikkiä. Jeremias Rimppakintun musiikkialueella lapset voivat hyppiä ”lumpeenlehdeltä” toiselle tunnistaen eri musiikki-instrumenttien ääniä astuessaan ”lehdelle” ja soittaa ulkokäyttöön suunnitelluilla soittimilla.

Seikkailupuistosta löytyy muun muassa laulavan sammakon Jeremias Rimppakintun musiikkilammikko, jossa lapset voivat pomppia ”lumpeenlehdeltä” toiselle eri musiikki-instrumenttien ääniä tunnistaen ja ulkokäyttöön soveltuvia instrumentteja soitellen. Nokkelan vuorovaikutteisessa peliluolassa lapset voivat opetella esimerkiksi numeroita ja aakkosia leikin lomassa Lappsetin toimittamien teknologiatuotteiden avulla. Sona-musiikkileikkikaarikin on puettu teeman mukaiseen asuun. Ensimmäisen kerran vuonna 1902 julkaistu satu onkin teemapuistossa tuotu moderniin aikaan interaktiivisine osioineen.

Peter Rabbit Outside His Secret Treehouse.JPG 

Petteri Kaniinilla on myös salainen puumaja, jonne hän piiloutuu ystävineen.


Sadun maailman mukaiset perinteisemmät leikkialueet sisältävät erikokoisia kiipeilytelineitä ja liukumäkiä, jotka on teemoitettu tarinan mukaisesti. Myös Petteri Kaniinin salainen puumaja ja Benjamin Kanin seikkailumetsä kuuluvat puiston leikkikokonaisuuksiin, kaikki Lappset Creative -teemapuistoyksikön suunnittelemina ja Rovaniemen tehtaalla valmistettuina sekä Lappsetin asennustiimin asentamina.

Toki Herra Vänskän puutarha ja rouva Siiri Sipisen keittiö ovat mukana puiston kokonaisuudessa. Penna Pupulle on niin ikään suunniteltu oma alueensa.

Climbing And Sliding At The Peter Rabbit Adventure Park.jpg

Lappset on huolehtinut siitä, että kaikki Petteri Kaniinin puiston leikkipaikkavälineet ovat turvallisia ja Euroopan Unionin turvastandardin mukaisia. Vanhemmat voivat huoletta antaa lastensa leikkiä, liikkua, kiikkua ja liukua seikkailupuistossa.

Teemapuiston kaikki leikkivälineet ja toiminnot on suunniteltu ja muotoiltu sadusta tuttujen elementtien pohjalta kannustamaan lapsia tutkimaan ympäristöä ja uskaltautumaan seikkailullisiin sekä samalla opettavaisiin leikkeihin, sadusta tuttujen hahmojen tavoin. Lappset on kuitenkin huolehtinut siitä, että kaikki seikkailupuiston leikkipaikkavälineet, puumajat ja muut yksityiskohdat täyttävät Euroopan Union asettamien turvallisuusstandardien vaatimukset, kuten kaikissa muissakin toimittamissaan leikki- ja liikuntapaikkakokonaisuuksissa.

”Seikkailupuiston ideana on ruokkia lasten mielikuvitusta, kannustaa uteliaisuuteen ja ahaa-elämysten syntymiseen sekä yhdessä tekemiseen. Lappsetille tämän kokonaisuuden suunnittelu ja toteuttaminen asennuksineen on ollut erittäin mielekäs tehtävä”, kuvailee teemapuistojen liiketoiminnasta vastaava Lappset Creativen johtaja Johan Granholm.

Petteri Kaniinin seikkailupuiston asiakkaana on Willows Activity Farm –maatilamatkailuyritys, ja kokonaisuus on toteutettu yhteistyössä Petteri Kaniinin tv-oikeuksista ja lisensoinnista vastaavan Silvergate Median sekä Petteri Kaniinin immateriaalioikeuksia hallinnoivan Penguin Ventures –yrityksen kanssa.

Lisätietoja:
- Johan Granholm, Johtaja, Lappset Creative, puh. +358 40 532 4183, johan.granholm@lappset.com

Lisää kuvia Petteri Kaniinin puistosta löydät Facebook-sivuiltamme.
Seuraa Lappsetia sosiaalisessa mediassa: @LappsetGroup #lappset

Willows Activity Farm

Petteri Kaniinin viralliset sivut (englanniksi)