Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
24.3.2021

Lappset siirtyy vihreään sähköön toukokuusta lähtien osana vastuullisen liiketoiminnan kehitystä

Green leaves.jpg Lappset-konsernin toimitiloissa siirrytään kokonaan vihreään sähköön, kun Viron Tallinnassa sijaitseva tehdas liittyy uusiutuvien energioiden sähkösopimukseen toukokuun alusta.
Uusipaavalniemi Mirja.jpg Hankintapäällikkö Mirja Uusipaavalniemi iloitsee vihreään sähköön siirtymisestä. Konsernin hankinnoissa vastuullisuus on yksi keskeinen kriteeri, johon kiinnitetään erityistä huomiota. Lappset-konsernin merkittäviltä yhteistyökumppaneilta edellytetäänkin vuonna 2014 määriteltyjen vastuullisuuskriteerien täyttämistä ja noudattamista.

Lappset-konsernin toimi- ja tuotantotiloissa on asteittain siirrytty vihreään sähköön. Suomen toiminnoissa vihreän energian osuus sähköstä oli 100 % vuoden 2021 alusta alkaen. Ruotsin tehdas toimitiloineen ja Alankomaissa oleva tytäryhtiö Lappset Yalpin toimitilat ovat hyödyntäneet vihreää sähköä jo muutaman vuoden ajan. Lisäksi osana viime vuonna valmistunutta Viron tehtaan laajennusta vihreän sähkön osuutta päätettiin nostaa.

Toukokuun alusta lähtien koko konsernin sähköenergiasta 100 % tulee uusiutuvista energialähteistä, kun myös Tallinnassa sijaitseva tehdas siirtyy käyttämään vihreää sähköä. Lappset-konsernin sähköenergiatarpeiden päälähteet ovat vesi- ja tuulivoima. 

- Tämän vuoden toukokuun alusta lukien konsernin tuotantolaitokset ja toimitilat käyttävät vihreää sähköä. Sähköenergian hankinta perustuu pitkäjänteisiin sopimuksiin sähköntoimittajien kanssa. Uusiutuvista energialähteistä tuleva sähkö tukee kestävän kehityksen periaatteitamme ja on luontainen osa vastuullisuustoimenpiteitämme, hankintapäällikkö Mirja Uusipaavalniemi iloitsee.

Uusipaavalniemi korostaa, että konsernin muissakin hankinnoissa pyritään valitsemaan sellaisia yhteistyökumppaneita, jotka täyttävät Lappsetin jo vuonna 2014 asettamat hankintaan liittyvät yhteiskuntavastuun vaatimukset.

Siirtyminen vihreään sähköenergiaan liittyy Lappset-konsernin ympäristövastuuta edistäviin käytännön toimenpiteisiin. Vastuullisuus on yksi Lappsetin neljästä keskeisestä arvosta.

Lisätietoja:
- Senior Sourcing Manager, Mirja Uusipaavalniemi, mirja.uusipaavalniemi@lappset.com