Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
30.1.2022

Lappset on mukana uudistuneen Urheilumuseon Nahasta Nanoon -näyttelyssä

IMG_9873a.jpg Näyttelyvieraat pääsevät kokemaan teknologian siivittämää leikkiä ja liikuntaa museoympäristössä pelaamalla Sutua. Interaktiivinen palloiluseinä haastaa nuoret ja vanhat kokeilemaan taitojaan. Valokuvat: Urheilumuseo

Leikin ja liikunnan yhteiskunnallista merkitystä avaava Nahasta Nanoon -näyttely esittelee Lappsetin roolia suomalaisten leikki- ja liikuntapaikkojen kehityksessä eri aikakausilla huipentuen teknologian tuloon.

Näyttelyvieraat pääsevät kokemaan teknologian siivittämää leikkiä ja liikuntaa museoympäristössä pelaamalla Sutua. Interaktiivinen palloiluseinä haastaa nuoret ja vanhat kokeilemaan taitojaan.

Urheilumuseossa on Sutulle pistetaulu. Vierailijat voivat Yalp+ applikaatiolla kilpailla itsensä TOP10-listalle Fox Sutu -pelissä. Urheilumuseon tiedotteessa kerrotaan näyttelystä näin:

”Teknologian kehitys muokkaa yhteiskuntaa. Kulkuvälineiden ja tiedonvälityksen muutos on mullistanut ymmärryksemme maailmasta ja tapamme elää. Liikuntakulttuurissa teknologian ottamat harppaukset konkretisoituvat esimerkiksi välineiden ja -vaatteiden materiaaleissa, suorituspaikkojen rakenteissa sekä urheilun seuraamisen tavoissa. Nahasta nanoon -näyttelyssä liikutaan teknologian kehityksen matkassa 1900-luvun alusta nykypäivään.”

IMG_0188a.jpg

Valokuvat: Urheilumuseo

Nahasta Nanoon -näyttely on avoinna 29.1.-28.8.2022.
Ma-pe klo 10-18, ja la-su klo 11-17. Poikkeavat aukioloajat
Tutustu näyttelyn sisältöön tarkemmin täällä.

Vuonna 1943 perustettu ja nykyisin täysin uudistettu Urheilumuseo on Helsingin Olympiastadionilla sijaitseva urheilun ja liikunnan erikoismuseo. Urheilumuseon kokoelmapalvelu vastaa suomalaisen urheiluhistorian keskeisten esineiden, asiakirjojen, valokuvien sekä kirjojen ja lehtien tallentamisesta. Urheilumuseon kirjasto toimii maksuttomana käsikirjastona. Wikipedia

Sijainti: Helsingin Olympiastadion
Osoite: Olympiastadion, Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki