Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
22.12.2021

Lappset lahjoittaa Lapin yliopistolle 25 000 euroa

LG lahjoituksen allekirjoitus edessä Johanna Ikäheimo Antti Syväjärvi Takana Irma Kuukasjärvi Matti Honkala 21122021 Kuva Marko Junttila.jpg Lappset tukee Lapin elinvoimaisuutta lahjoittamalla 25 000 euroa Lapin yliopiston varainhankintaan. Lahjoitus on osa Lappset-konsernin yhteiskuntavastuullista toimintaa. Kuvassa edessä vasemmalta hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo ja yliopiston rehtori Antti Syväjärvi. Taustalla viestintäpäällikkö Irma Kuukasjärvi ja yliopiston talousjohtaja Matti Honkala. Valokuva: Lapin yliopisto/Marko Junttila.

Lappset Group Oy tukee Lapin yliopiston opetus- ja tutkimustoimintaa osallistumalla 25 000 euron lahjoituksella yliopiston varainhankintakampanjaan. Lahjoituksen luovutti Lappsetin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo 21. joulukuuta yliopistolla pidetyssä tilaisuudessa.

Lappset haluaa lahjoituksellaan olla mukana tukemassa Lapin yliopiston kehittymistä ja yliopistossa tehtävää työtä. Lahjoitus on osa Lappsetin yhteiskuntavastuullista toimintaa.

– Tahdomme vahvistaa Lapin elinvoimaisuutta niin yritysten kuin julkisen sektorinkin näkökulmasta, ja tässä työssä Lapin yliopistolla on merkittävä rooli. Yritystoiminnalle on tärkeää, että oikeustieteen opetus on korkeatasoista, ja että taiteiden tiedekunta kouluttaa muotoilun osaajia. Laadukas opettajankoulutus puolestaan on olennaista koko yhteiskunnalle ja sen kehittymiselle.  Lapin yliopiston erityisasema arktisuudessa ja arktisten teemojen tutkimuksessa on meille tärkeää, kertoo Johanna Ikäheimo

Lappset Group on lappilainen perheomisteinen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa leikki- ja liikuntapaikkavälineitä, teemoitettuja aktiviteettipuistoja, puisto- ja kadunkalusteita sekä tarjoaa ratkaisuja urheilu- ja liikunta-alueille. Lappset ja Lapin yliopisto ovat tehneet vuosien varrella monipuolisesti yhteistyötä esimerkiksi tutkimus- ja tuotekehityshankkeissa, erilaisissa opinnäytetöissä, työharjoitteluissa sekä tuote- ja muotoiluprojekteissa. Johanna Ikäheimo on Lapin korkeakoulujen neuvottelukunnan puheenjohtaja ja Lapin yliopiston kunniatohtori yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta.

– Varainhankintakampanjaamme tulevat lahjoitukset auttavat meitä kehittämään yliopiston opetusta ja tieteellistä ja taiteellista toimintaa monipuolisesti. Olemme kiitollisia Lappsetin lahjoituksesta ja hyvästä yhteistyöstä, kiteyttää Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi

Lapin yliopiston varainhankintakampanjassa kerätään rahoitusta valtion vastinrahaohjelmaan sekä ylläpidetään ja rakennetaan toimijakumppanuuksia. Valtio vastaa yliopistojen perusrahoituksesta, mutta valtion rahoitus ei yksistään mahdollista opetuksen kehittämistä, laaja-alaista tutkimusta ja taiteellista toimintaa. Valtio edellyttää, että yliopisto hankkii aktiivisesti rahoitusta ja kannustaa vastinrahalla yliopistoa lahjoitusten keräämiseen. Jokainen lahjoitettu yksityinen euro voi tuottaa yliopistolle valtion vastinrahaa jopa 2,5 euroa. 

Lisätietoja varainhankinnasta on luettavissa Lapin yliopiston verkkosivuilta.

Lisätiedot:
Johanna Ikäheimo 
Hallituksen puheenjohtaja, Lappset Group Oy
Puh. 040 481 4543, yhteydenotot Irma Kuukasjärven kautta
johanna.ikaheimo(at)lappset.com

Antti Syväjärvi
Rehtori, Lapin yliopisto
040 060 6244
antti.syvajarvi(at)ulapland.fi

Matti Honkala
Talousjohtaja, Lapin yliopisto
040 487 1016
matti.honkala(at)ulapland.fi