Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
23.3.2020

Lappset-konsernille 50-vuotisen historiansa korkein liikevaihto vuonna 2019

Lappset_Moomins_Picnic-1.jpg Lappset solmi yhteistyösopimuksen Muumien kanssa. Moomin Play by Lappset tuotesarjan ensimmäisenä valmistui Muumitalon piha. Valokuva: Antti Kurola/Lappsetin arkisto.
FLORA_175520_TORNILEIKKI.jpg Luonnon muotoja mukaileva Flora-sarja on yksi asiakkaidemme suosikkeja. Kuvassa Flora-leikkipuisto Helsingin Lauttasaaressa, mutta yhtä hyvin voit törmätä Flora-sarjan tuotteisiin monissa muissa maissa, kuten Hollannissa ja Australiassa. Valokuva: Lappsetin kuva-arkisto.

Viime vuoden liikevaihto oli konsernin 50-vuotisen historian korkein ja liikevoitto toiseksi paras. Lappset Groupin liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 15 %, kaikkien kolmen liiketoiminta-alueen kasvattaessa liikevaihtoaan. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 73 miljoonaa euroa, 63,5 miljoonaa euroa vuonna 2018. Konsernin liikevoitto kehittyi myönteisesti kasvaneen myynnin ja toimintojen tehostamisen ansiosta. Liikevoittoa kertyi 3,9 miljoonaa, kun se edeltävänä vuonna 2018 oli 2,9 miljoonaa euroa. Vuoden 2019 liikevoittoprosentti oli 5,3.

Myynti kasvoi erityisesti kansainvälisillä markkinoilla, mutta myös Lappset-konsernin kotimaassa Suomessa. Suurin osa viennin kasvusta tuli projektiliiketoimintaan kuuluvasta teemapuisto-segmentistä. 

Konsernin liiketoiminnan muodostaa kolme divisioonaa: Pohjoismaiden liiketoimintadivisioona (Suomi ja Ruotsi), kansainvälinen liiketoimintadivisioona  ja Lappset Creative, joka vastaa teemapuisto- ja projektiliiketoiminnasta. Pohjoismaiden liiketoiminta-alueeseen kuuluu lisäksi PlayCare –palveluliiketoiminta.

Viime vuonna Lappset-konserni investoi reippaasti kasvuun rekrytoiden uutta osaamista ja uusia työntekijöitä. Henkilöstömäärä kasvoi 10,2 % edellisvuoteen verrattuna ollen 432 viime vuoden päättyessä (392 vuonna 2018). Suuri osa henkilöstörekrytoinneista kohdistui Suomeen. Lappset-konsernilla on 15 tytäryhtiötä yhdeksässä eri maassa, ja tuotantoa neljässä Euroopan maassa.

Oman pääoman tuottoprosentti oli 16,7 %, kun se edellisvuonna oli 12,8. Konsernin omavaraisuusaste pieneni hieman ollen 47,3 % vuonna 2019, vuonna 2018 se oli 56,1 %.

Merkittävin investointi kohdistui viime vuoden lopulla aseman vahvistamiseen Keski-Euroopassa, kun aiemmin 51 prosentin osuudella omistettu tytäryhtiö Yalp Lappset Holding B.V. Hollannissa ostettiin kokonaan konsernin omistukseen. Henkilöstövoimavaroihin panostamisen lisäksi Lappset teki korvausinvestointeja tuotannon tehokkuuden ylläpitämiseksi. Viron Tallinnassa sijaitsevan tehtaan tiloja laajennettiin kapasiteetin lisäämiseksi.

Lappset-konserni on varautunut koronavirustilanteen aiheuttamaan poikkeustilanteeseen huolehtimalla henkilöstönsä, asiakkaidensa ja muiden keskeisten sidosryhmiensä hyvinvoinnista sekä terveydestä hallituksen ja viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Konsernin tuotantolaitokset neljässä maassa toimivat normaalisti, ja toimihenkilöt työskentelevät etänä. Asiakaspalvelu toimii normaalisti etäyhteyksien ansiosta. Konsernin hankintatiimin oikea-aikainen ja nopea varautuminen on varmistanut tärkeiden komponenttien saatavuuden myös koronavirustilanteen aikana. Huolellisen varautumisen ansiosta Lappsetin toimitusvarmuus on tällä hetkellä erinomainen.

Avainluvut 2019 Lappset Group Oy.PNG
Lisätietoja:
- Toimitusjohtaja Tero Ylinenpää, puh. 0400 290 234, tero.ylinenpaa@lappset.com

Lappset Group on rovaniemeläinen perheomisteinen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa leikki- ja liikuntapaikkavälineitä, harraste- ja huippu-urheilukenttiä, teemoitettuja aktiviteettipuistoja sekä puisto- ja kadunkalusteita. Konsernin kotipaikka on Rovaniemellä, ja sillä on kotimaassa kaksi toimipistettä Helsingissä. Konserniin kuuluu 15 tytäryhtiötä yhdeksässä eri maassa, Ruotsissa, Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Näiden lisäksi konsernin kansainvälinen jakelijaverkosto ulottuu lähes 60 eri maahan. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli 73 MEUR, ja sen palveluksessa toimii yli 430 eri alojen asiantuntijaa. Vuonna 2020 Lappset viettää 50-vuotisjuhlavuottaan.

#lappset50 #lappset @LappsetGroup

Uutista muokattu 24.3.2020 muuttamalla otsikkoa ja täsmennetty liiketoiminta-alueiden kappaletta./Irma Kuukasjärvi