Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
3.10.2022

Lappset käynnistää muutosneuvottelut Ruotsin tytäryhtiössä puisto- ja kadunkalusteiden tuotannon siirtämisestä Rovaniemen tehtaalle

chilla_lappset_furniture-park_1600x900_1.jpg Lappsetin ulkokalustesarjoja on pääosin valmistettu Ruotsin tytäryhtiön tehtaalla Enköpingissä. Niiden tuotantoa suunnitellaan siirrettäväksi Rovaniemelle. Metalliosien pintakäsittely siirtyisi Tallinnan tehtaalle. Muutos tapahtuisi vuodenvaihteessa. Kuvassa Chilla-mallistoa.

Lappset Group Oy:n puisto- ja kadunkalusteiden valikoimaa on pääosin valmistettu Ruotsin tytäryhtiössä Enköpingissä 2000-luvun alusta alkaen. Puisto- ja kadunkalusteiden valmistusta suunnitellaan siirrettäväksi vuoden vaihteessa Ruotsista Suomeen emoyhtiön tehtaalle Rovaniemelle, jossa on aikaisemminkin tuotettu osa kadunkalusteista, ja jossa niiden tuotantoprosessi on valmiina.

 Kalusteiden metalliosien pintakäsittely siirtyisi Ruotsista Lappsetin Tallinnan tehtaalle Viroon. Muutosta varten Lappset on käynnistänyt muutosneuvottelut henkilöstöjärjestöjen kanssa Ruotsin tytäryhtiössään. 

- Muutosneuvottelujen taustalla on Enköpingissä olevien toimitilojen heikko kunto. Nykyisten toimitilojen remontointiin tarvittaisiin tehdä merkittävä investointi, joka laskelmiemme mukaan ei olisi ollut kannattava. Investointi ei myöskään toisi toivottua tuottavuuden kasvua, minkä vuoksi suunnittelemme puisto- ja kadunkalusteiden valmistuksen siirtämistä Rovaniemelle, sanoo toimitusjohtaja Tero Ylinenpää.

Puisto- ja kadunkalusteiden valikoima on merkittävä erityisesti Pohjoismaissa. Se on tärkeä osa Lappsetin kokonaistarjoomaa leikki- ja liikuntapaikkavälineiden rinnalla. Valikoimaan kuuluu erilaisia ulkokäyttöön suunniteltuja pöytiä, penkkejä, tuoleja, pollareita, pyörätelineitä ja ulkogrillejä.

Faktoja:
• Tytäryhtiö Lappset Sweden AB perustettiin vuonna 1993. Se sijaitsee Enköpingissä, noin tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta länteen.
• Lappset osti puisto- ja kadunkalusteita valmistaneen Nifo AB:n vuonna 2000.
• Lappset Swedenin palveluksessa on yhteensä 34 henkilöä, joista 29 Enköpingissä. Heistä seitsemän on tuotannon työntekijöitä.
• Lappset-konserniin kuuluu yhteensä yhdeksän tytäryhtiötä, jotka toimivat kahdeksassa eri maassa.
• Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 62 miljoonaa euroa.
• Henkilöstöä konsernissa on noin 400, josta noin puolet Suomessa.

Lisätietoja:
- Toimitusjohtaja Tero Ylinenpää, puh. +358 400 290 234, tero.ylinenpaa@lappset.com