Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
9.8.2019

Lappset Group lanserar lekredskap med Mumin, Muminhuset med gård bland de första produkterna

Muumitalon pihan havainnekuva Muminhuset med gård.jpg Muminhuset med gård blir den första att komma ut på marknaden av Lappsets nya kolletion av lekredskap med Mumin tema. Bilden är en visualisering av Lappsets MyDesign Service.
Muumitalon piha -kokonaisuus Muminhuset med gård.jpg Mycket lekvärde och massor att göra finns det i Muminhuset med gård! Utöver själva huset som är sju meter högt och har tre våningar fyllda med spännande äventyr, omfattar Muminhusets paket Muminmammans trädgård med balansredskap, en hängmatta och en bro över bäcken. Ett säkerhetsunderlag av konstgräs ingår också. Visualiseringen av Lappsets MyDesign Service.

Lappset Group lanserar den första kollektionen av lekplatsutrustning i samarbete med Mumin i Finland och Sverige. Det rör sig om en hel serie av enstaka produkter och färdiga paketlösningar med Mumin som tema. Muminhuset med tillhörande gård lanseras först ur det nya sortimentet.

Muminhuset med gård består av ett sju meter högt Muminhus innehållande en rad olika lekfunktioner. Paketlösningen innehåller också Muminmammas trädgård, en bro över bäcken, en hängmatta och balansredskap. Ett säkerhetsunderlag i konstgräs ingår.

- Samarbetet med det internationellt välkända varumärket Mumin startade i början av året efter att samarbetsavtalet hade tecknats. För oss på Lappset känns detta samarbete som särskilt betydelsefullt i och med att det förstärker den finländska kulturens och designens ställning på den internationella marknaden. Det nya sortimentet ger oss en unik möjlighet att utöka utbudet av lekparker med tema. Utöver detta möjliggör samarbetsavtalet också design och leverans av aktivitetsparker med Mumintemat, säger Lappset Groups VD Tero Ylinenpää.

Den nya kollektionen av lekredskap med Mumintema har designats för att inspirera små barn i dagis och skolåldern, stödja deras inlärning och ge barnen en upplevelse av den äkta miljön som finns i de olika Muminberättelserna. Sortimentet innehåller både färdigdesignade paketlösningar för olika Mumin-karaktärer och enstaka produkter med temat. Hela kollektionen har tagits fram i nära samarbete med Moomin Characters Oy Ab som administrerar upphovsrätten till Mumin.

Lappsets Mumin-kollektion av lekredskap har designats för offentliga parker och för utomhusbruk  för att de ska finnas tillgängliga gratis för alla familjer med barn. I planeringen har man också noga följt de värden som Mumin representerar såsom vänskap, mod, tolerans, lika värde och respekt för naturen.

En rad olika lekfunktioner i Muminhusets tre våningar 

Muminkonceptet för lekparker har designats för att erbjuda ett högt lekvärde för de lekande barnen. Vid planeringen har man tagit hänsyn till säkerheten och alla produkter i serien uppfyller de europeiska säkerhetskraven i enlighet med EN 1176-standarden, vilket gäller för samtliga lekprodukter tillverkade av Lappset.

Första våningen är avsedd för små barn. Precis så som i det ursprungliga Muminhuset har man placerat köket här. Barnen kan leka på samma sätt som Muminmamman skulle arbeta i sitt kök. Från köket kan barnen åka rutschkana till Muminmammans trädgård som innehåller bl.a. balansredskap.

Den andra våningen är tillägnad Muminpappan. Där finner barnen bl.a. ett vänskapsspel och Muminpappans jordglob. För att komma upp till andra våningen måste barnen klättra, vilket utvecklar barnens koordination, smidighet och muskelstyrka.

Mumintrollets rum ligger uppe på tredje våningen. Där kan man spela drakspel, bekanta sig med Mumindalens omgivningar på kartan eller titta mot horisonten med en lek-kikare. En lång rutschkana tar barnen ned till gården.

Lekredskapen i Moomin Play by Lappset utgör en del av det samarbetsavtal som Lappset Group slöt med Moomin Characters Oy Ab  i början av året. Enligt avtalet har Lappset koncernen rätt att designa och tillverka lekredskap med Mumintema samt designa aktivitetsparker med samma tema på utvalda marknader. Länk till nyheten på engelska.  

Titta gärna hur den nya Muminkollektionen ser ut

Kolla närmare på vad Mumin har på gång.

#mumin #lek #barn #temalek #lappset 

Mer information:
- VD Tero Ylinenpää, tel. +358 40 0290 234, tero.ylinenpaa@lappset.com