Arvoisat Lappsetin verkkosivujen käyttäjät!

Haluamme jakaa teille jännittäviä uutisia: työskentelemme tällä hetkellä verkkosivustomme kehittämisen parissa parantaaksemme sen käytettävyyttä sekä lisätäksemme inspiroivaa sisältöä. Muutoksia tehdessämme saatatte kohdata joitakin tilapäisiä ongelmia sivuston käytössä. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa mahdollista haittaa ja kiitämme kärsivällisyydestänne. Sivustouudistukset ovat nähtävissä pian, joten pysykää linjoilla ja nauttikaa selailusta!

Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
20.3.2019

Lappset Group -konsernin vuoden 2018 liikevaihto nousi uusiin ennätyslukemiin

LEGOLAND-Pirate_ship_Creative_Germany_2018.jpg Merlin Entertainments’in omistamaan ja Saksassa sijaitsevan Legoland Pirate Island –hotellin edustalle valmistui Lappset Creativen suunnittelema ja toimittama piraattilaiva vuonna 2018.
20160708_Lappset_SantaMaria_PeterRabbit_FullRes_4H2A3707.jpg Lappset-konsernin Creative suunnittelee, valmistaa ja rakentaa muun muassa pienten lasten suosikkeihin kuuluvia Petteri Kaniinin teemapuistoja. Kuva on Isossa-Britanniassa Yorkshiressä sijaitsevasta Flamingo Landiin vuonna 2017 avatusta kohteesta.

Lappset Group -konsernin liikevaihto kasvoi voimakkaasti tilikaudella 2018. Konsernin liikevaihto nousi 63,5 miljoonaan euroon (50,8 MEUR vuonna 2017), kasvua 25 % edellisvuoteen verrattuna. Konsernin kaikki kolme liiketoimintadivisioonaa ylittivät myyntitavoitteensa. Konsernin liikevoitto tilikaudella 2018 oli 2,9 miljoonaa euroa, 4,5 % liikevaihdosta, (3,1 MEUR 2017). Liikevoiton pienentyminen johtui lähinnä henkilöstökustannusten noususta ja urakointiin liittyneistä kannattavuushaasteista. Konsernin omavaraisuusaste oli 56,1 %.

Tilikaudella Lappset teki rakenteellisia muutoksia organisaatioonsa ja yhdisti Suomen sekä Ruotsin maatoiminnot yhdeksi liiketoimintadivisioonaksi perustaen Pohjoismaiden divisioonan. Kansainvälisen liiketoimintadivisioonan toiminta jatkui ennallaan Ruotsia koskevaa muutosta lukuun ottamatta.

Teemapuistojen merkitys liiketoiminnassa kasvaa

Teemapuistoihin keskittyvä Lappset Creative –divisioona laajentui, kun Lappset osti osake-enemmistön Kuopiossa toimivasta Fantasia Works Oy:stä. Lappset Creative solmi historiansa merkittävimmän yhteistyösopimuksen maailman toiseksi suurimman elämysteollisuuden konserni Merlin Entertainments’in kanssa. Strategisen kumppanuuden myötä Lappset Creative suunnittelee ja toimittaa useita Pipsa Possu-teemaisia aktiviteettipuistoja Kiinaan ja Yhdysvaltoihin. Maailman ensimmäinen Pipsa Possu –aktiviteettipuisto valmistui Kiinaan Shanghaihin lokakuun alussa, ja Yhdysvaltoihin sijoittuva ensimmäinen puisto valmistui kuluvan vuoden tammikuun lopussa, ja kolmas on valmistumassa näinä päivinä myös Yhdysvaltoihin.

Urheilu- ja liikuntapaikkarakentaminen vahvistui

Konsernin liiketoiminta laajeni myös urheilu- ja liikuntapaikkarakentamiseen, kun Lappset osti loppuvuodesta 2017 Aaba Group Oy:n koko osakekannan ja jatkoi sen liiketoimintaa Lappset Liikuntapaikat Oy nimellä. 

Laajentumisen myötä Lappsetin rooli merkittävänä urheilu- ja liikunta-alueiden kokonaisvaltaisten palveluiden toimittajana vahvistui. Lappset Liikuntapaikat Oy muodostaa Lappset-konsernin harraste- ja huippu-urheilun liiketoiminta-alueen ja keskittyy toimittamaan laadukkaita olosuhteita erityisesti jalkapallon harrastajille mm. tekonurmialustojen ja ylipainehallien muodossa. Niihin liittyvien elinkaaripalveluiden toteutuksesta vastaa PlayCare -palveluliiketoimintayksikkö. Lappset Liikuntapaikat Oy ja PlayCare –palveluliiketoimintayksikkö ovat osa Pohjoismaiden divisioonaa.

Tytäryhtiöiden verkosto laajeni

Tilikaudella Lappset perusti uudet tytäryhtiöt Kiinaan ja Yhdysvaltoihin, huolehtimaan erityisesti teemapuistoliiketoiminnasta ao. maissa. Lappsetin Hollannissa sijaitseva tytäryhtiö Yalp (Lappset Nederland B.V.) perusti lisäksi tytäryhtiön Yhdysvaltoihin ja Saksaan vauhdittaakseen interaktiivisten tuotteiden myyntiä. Vuoden 2018 lopussa Lappset -konserniin kuului yhteensä 15 yhtiötä yhdeksässä eri maassa. 

Konsernin henkilöstön kokonaismäärä oli keskimäärin 398, kun se edellisvuonna oli 333. 

Lappset ennustaa voimakkaan kasvun jatkuvan vuosien 2019 ja 2020 aikana ja jatkaa henkilöstöinvestointeja. Tilikaudella tehdyt henkilöstöinvestoinnit vaikuttivat tilikauden 2018 tuloksen kehitykseen.

Lappset Group –konsernin liiketoimintaa kuvaavat avainluvut 31.12.2018:
key-figures-2018-FI.PNG 

Konsernin henkilöstöä kuvaavat tunnusluvut:  
key-figures-2018-FI-1.PNG 

Lisätietoja:
- Toimitusjohtaja Tero Ylinenpää, puh. +358 400 290 234, etunimi.sukunimi@lappset.com