Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
11.6.2019

Heureka Overseas Productions Oy Ltd ja Fantasia Works Oy tiivistävät kumppanuuttaan tiedekeskuselämysten viennin kasvattamiseksi

ideaverstas1-1024x683.jpg Tiedekeskus Heureka Vantaalla tekee tieteestä konkreettisia elämyksiä.
Heureka Overseas Productions Ltd (2).png ECSITE 2019 -messuilla Kööpenhaminassa. Vasemmalta Vagif Abdurahmanow (Fantasia Works), Irmeli Jyrinsalo (Heureka Overseas Productions), Asko Alanen (Lappset Creative) ja Jari Partanen (Fantasia Works).

Tiedekeskus Heurekan tytäryhtiö Heureka Overseas Productions Oy Ltd (HOP) ja Lappset Groupiin kuuluva Fantasia Works Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa Heurekan tuottamien näyttelykohteiden viennin kasvattamisen.

Sopimuksen pohjana on jo vuodesta 2016 alkaen toteutetut yhteiset vientihankkeet, joissa HOP on tehnyt sopimuksen Heurekan yksittäisten kohteiden viennistä mm. Macaoon, Norjaan, Irlantiin ja Viroon, ja Fantasia Works on tehnyt kyseisistä Heurekan suunnittelemista kohteista kopioita ja asentanut ne kohteisiin Heurekan ohjeiden mukaan. Nyt yhteistyötä laajennetaan niin, että Fantasia Works voi myydä kohteita omien laajempien myyntikanaviensa kautta itsenäisemmin, mutta samalla säilyttäen Heurekan ominaisilmeen ja kohteiden interaktiivisen luonteen sekä laadun.

Tiedekeskuksia on maailmassa jo yli 3000, ja niiden vuosittain ostamien palveluiden ja kohteiden markkina lähenee miljarditasoa. Uusia tiedekeskuksia syntyy erityisesti Kiinaan kiihtyvällä tahdilla. HOP on toiminut tässä kasvavassa markkinassa jo yli 25 vuotta vuokraten tai myyden tiedekeskusnäyttelyitä tai -kohteita yli 30 maahan noin 80 eri keskukseen. Heureka tunnetaan alalla edelläkävijyydestään ja on saanut myös useita alan kansainvälisiä tunnustuspalkintoja. Kasvavaa kysyntää tiedekeskusten parissa täydentää kasvunäkymät museokentässä ja erilaisissa elämyskeskuksissa, joissa haetaan nykyisin usein kytkentää oppimiseen ja tieteeseen.

Fantasia Works Oy on osa 400 työntekijän Lappset Groupia. Fantasia Works Oy on erikoistuotantoon keskittynyt yritys, joka tarjoaa elämysrakentamisen palveluita avaimet käteen -periaatteella tiedekeskuksiin, teemapuistoihin ja matkailukohteisiin.

”Yhteistyö Fantasia Worksin kanssa mahdollistaa maailman tiedekeskuksissa tunnetuksi tulleen Heurekan osaamisen levittämisen huomattavasti laajemmin kumppanimme laajentuvan kapasiteetin myötä. Heurekan tuotantokapasiteetti ei kasva, vaan Heureka on lähde uusille tiede-elämysten ideoille ja suunnittelulle. Fantasia Works on taas se voima, joka saa asiat toteutumaan isommassa mittakaavassa. Pienenä maana Suomessa on osattava tällaisen tilaisuuden koittaessa olla valmis tekemään tulosta yhteistyössä erilaisten toimijoiden vahvuuksilla”, toteaa Heurekan toimitusjohtaja Tapio Koivu.

”Olen onnellinen ja ylpeä siitä, että hyvin alkanut yhteistyö Heurekan kanssa laajenee. Fantasia Worksin elämystehdas on kehittynyt ja kasvanut vauhdilla viime vuosina. Panostuksemme uuteen tehtaaseen, konekantaan sekä osaavaan henkilöstöön avaavat meille Heurekan kanssa uusia mahdollisuuksia globaalissa markkinassa ”, taustoittaa Fantasia Worksin toimitusjohtaja Jari Partanen kumppanuutta.

Lisätietoja:
Heureka: Toimitusjohtaja Tapio Koivu, tapio.koivu@heureka.fi, puh. +358 (0)50 516 0664
Fantasia Works Oy: Toimitusjohtaja Jari Partanen, jari.partanen@fantasiaworks.com, puh. +358 (0)44 722 0380

Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia sekä tiedeohjelmia ja tapahtumia ympäri vuoden. Heureka jakaa oivaltamisen ilon lähes 300 000 kävijän kanssa vuosittain ja kuuluu Suomen suosituimpiin vapaa-ajankeskuksiin.