Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
7.2.2019

Hämeen ammattikorkeakoulun kolmen opiskelijan tiimi voitti Espoon kaupungin ja Lappsetin yhteistyössä järjestämän ideakilpailun ehdotuksella SOLA

Frangén Tuuli Someroja Anni Kylmäläinen Minttu HAMK Sola 1 palkinto Espoon Kaitaanlaakso 07 02 2019.png Hämeen ammattikorkeakoulun maisemasuunnittelun opiskelijatrio Tuuli Frangén, Anni Someroja ja Minttu Kylmäläinen voittivat ehdotuksellaan SOLA Espoon kaupungin ja Lappsetin yhteistyössä järjestämän Kaitaanlaakson ideakilpailun. Lappset on järjestänyt suunnittelukilpailuja 43 vuoden ajan yhteistyössä alan oppilaitosten sekä kuntien ja kaupunkien kanssa.
Virta Jussi 2 palkinto Silmu Espoon Kaitaanlaakso 07 02 2019.png Aalto-yliopistossa maisema-arkkitehdiksi opiskeleva Jussi Virta sijoittui toiseksi ehdotuksellaan Silmu Lappsetin ja Espoon kaupungin järjestämässä Kaitaanlaakson ideakilpailussa.

Järjestyksessään 43. aluesuunnittelun ideakilpailu on ratkennut. Espoon kaupungin Kaitaanlaaksoa koskeneen suunnittelukilpailun voitti ja 3 000 euron rahapalkinnon sai Hämeen ammattikorkeakoulun maisemasuunnittelun opiskelijoiden Tuuli Frangénin, Anni Somerojan ja Minttu Kymäläisen ehdotus SOLA. Ideakilpailuun jätettiin yhteensä 14 ehdotusta.

Arviointiraadin mukaan voittajatyössä puistosta luodaan hieno maisemallinen kokonaisuus. Suunniteltu aukio kokoaa muut toiminnot jatkeekseen ja muodostaa puistoon hienon sydämen. Ylijäämämaat on hyödynnetty kumpuilevan nurmialueen muotoilussa ja syötävät puutarhat tuovat kivan lisän hyvään työhön.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Aalto-yliopiston maisema-arkkitehtuurin opiskelija Jussi Virran ehdotus nimeltä SILMU, joka sai 1 800 euron suuruisen palkinnon.

Arviointiraadin mukaan työssä esitetään paljon toimintoja sisältävä rohkea visio, jossa eri ikäiset käyttäjäryhmät on hyvin huomioitu. Puistosta on tehty kutsuva ja tekemiseen inspiroiva paikka. Kuntoportaat ja nykyisen pallokentän viereen suunniteltu viherkumpukatsomo tuovat hyvän lisän ansiokkaaseen työhön.

Kolmanneksi sijoittui ja 1 200 euron rahapalkinnon sai Aalto-yliopiston maisema-arkkitehtuurin opiskelija Stefan Eklöf ehdotuksellaan SLINGAN.

Raadin mukaan työssä oli otettu koko alue haltuun ja rohkeasti käyttöön. Esitetyt toiminnot ovat monipuoliset ja tekevät alueesta kutsuvan, joka vetää käyttäjiä puoleensa.

Espoon kaupungin, Viherympäristöliiton ja Lappsetin edustajista koostunut palkintoraati päätti lisäksi lunastaa yleisöäänestyksen voittaneen Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelija Hanna Saarnikiven ehdotuksen LAITURI, joka saa 700 euron suuruisen palkinnon.

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteiden tiedekunnan opiskelijoista koostunut varjoraati puolestaan valitsi mieleisekseen Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Tiina Pirisen ja Sara Pelto-Knuutilan ehdotuksen HAVINA.

Ideakilpailuun osallistujat saivat tehtäväkseen suunnitella toiminnallisen puistoalueen, huomioiden sekä alueen tiivistyvän asuntorakentamisen ja lisääntyvän virkistyskäytön että nykyiset toiminnot, kuten viljelypalstat, koira-aitaus, leikki- ja liikuntapaikat, polkupyöräilyn laatureitin, yhteydet Hannusjärvelle ja merenrantaan rantaraitille sekä liito-oravien tuomat rajoitteet toimenpiteille.
 
Yhtenä kilpailun tavoitteena on maisemasuunnittelun keinoin luoda ja vahvistaa alueen omaa identiteettiä, jonka avulla asukkaat kokevat alueen omakseen. Erityisesti Kaitaa-Iivisniemen kaltaisessa tiivistyvässä kaupunkirakenteessa nykyisten ja uusien asukkaiden paikkaan kiinnittymistä voidaan edesauttaa hyvällä suunnittelulla. Viheralueiden esteettisyyden ja elämyksellisyyden rinnalla toimintojen tarkoituksenmukaisuus ja palveluverkoston hahmotettavuus ovat keskeisiä paikkatunteen luomisessa.

Lappset Group Oy on yhteistyössä kuntien ja kaupunkien kanssa järjestänyt aluesuunnittelun ideakilpailuja 43 vuoden ajan. Seuraava kilpailu järjestetään yhteistyössä Imatran kaupungin kanssa, ja sen kohteena on Ukonniemen alue.

Ideakilpailu on osa Lappsetin yhteiskuntavastuullista toimintaa.

Kilpailun voittanut ehdotus on  nähtävillä Espoon kaupungin verkkosivuilla.

Lisätietoja:
- Mikael Ahlfors, suunnitteluhortonomi, Espoon kaupunki, puh. +358 438 272 833, etunimi.sukunimi@espoo.fi
- Aarni Mertala, Konseptipäällikkö, Lappset Group Oy, puh. +358 400 328 481, etunimi.sukunimi@lappset.com

Uutista päivitetty 7.6.2019. Vaihdettu linkki Espoon kaupungin sivuille./IHK