Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
4.6.2018

Espoon kaupunki ja Lappset järjestävät Kaitaanlaakson viheralueen ideakilpailun syksyllä

Espoon Kaitaanlaakson puistokilpailu_netti.jpg Espoon kaupungin ja Lappsetin yhteistyönä järjestettävä maisema-arkkitehtuurin ja maisemasuunnittelun alan oppilaitoksille suunnattu ideakilpailu kohdistuu tänä vuonna Kaitaanlaakson viheralueeseen Espoossa. Lappset on järjestänyt kilpailuja yhteistyössä kuntien ja kaupunkien kanssa jo yli 42 vuoden ajan.

Espoon kaupunki ja Lappset Group Oy järjestävät Kaitaanlaakson viheraluetta koskevan ideakilpailun, joka on suunnattu maisemasuunnittelun opiskelijoille. Lappset on järjestänyt vastaavia suunnittelukilpailuja yli 42 vuoden ajan yhteistyössä kuntien ja kaupunkien kanssa.

Ideakilpailun tavoitteena on löytää suunnitelma, joka kehittää alueesta toiminnallisen puistoalueen. Suunnitelmassa tulee huomioida alueen tiivistyvä asuntorakentaminen, lisääntyvä virkistyskäyttö ja liito-oravien tuomat rajoitteet toimenpiteille. Viheralueiden esteettisyyden ja elämyksellisyyden lisäksi suunnitelmassa tulee pohtia nykyisten toimintojen tarkoituksenmukaisuutta.

”Ideakilpailuun perustuvalla hyvällä suunnittelulla haluamme edistää sitä, että alueen sekä nykyiset että uudet asukkaat ottavat vehreän puistoakselin omakseen edistäen alueen vahvan yhteisöllisyyden muodostumista.  Kaitaa–Iivisniemen kaltaisessa huomattavan muutoksen kokevassa alueessa se on erityisen tärkeää, sanoo Finnoon alueen kehittämisestä vastaava projektijohtaja Kimmo Leivo Espoon kaupungista.

Kilpailuaika on 4.10.2018–7.1.2019. Kilpailun infotilaisuus järjestetään syksyllä Espoossa osana ”Sense of Place – viheralueet paikkatunteen luojina” -seminaaria. Kilpailun tulokset julkistetaan Viherpäivillä helmikuussa 2019.

Kilpailuohjelma julkaistaan Espoon kaupungin nettisivuilla alkusyksystä.

Lue lisää Espoon kaupungin uutisesta