Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
9.10.2017

Ensimmäinen yliopisto-opiskelijoiden hyvinvointia tukeva ulkoliikuntapuisto avattiin Tampereen Hervantaan

ulkoareena_news_.jpg Ulkoareenan avajaisia vietettiin liikunnallisissa merkeissä perjantaiaamuna 6. lokakuuta 2017.

Lappsetin ulkokuntoilupuisto löytyy nyt myös Tampereen teknillisen yliopiston Hervannan kampukselta. Kyseessä lienee Suomen ensimmäinen yliopistokampukselle rakennettu ulkokuntoilualue, joka on tarkoitettu edistämään yliopisto-opiskelijoiden hyvinvointia. Monipuolisella Lappset Fitness –malliston välineistöllä varustettu tila sai nimekseen Ulkoareena. Yliopiston rehtori Mika Hannula julkisti liikuntapaikan nimen avajaisissa 6.10.2017. Keskeisellä paikalla sijaitseva kohde valmistui teknillisen yliopiston, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n ja Lappsetin yhteistyönä. Ulkomailla vastaavanlaisia liikuntapuistoja löytyy mm. Twenten yliopiston kampukselta Hollannissa. Ulkoareena sijaitsee Tietotalon ja pysäköintitalon välisellä nurmialueella, etunurtsilla. Se on matalan kynnyksen ulkoliikuntapaikka kampuslaisille eli opiskelijoille sekä yliopiston ja kampusalueella toimivien yritysten henkilökunnalle.

Psyyke ja fysiikka tasapainoon

Ulkoareena tarjoaa tärkeää vastapainoa opiskelulle ja työnteolle.

– Itse pidän tärkeänä sitä, että koko yliopistoyhteisön väki pitää huolta itsestään. Uskon siihen, että ihmisen kannattaa rasittaa sekä psyykettään että fysiikkaansa tasapainossa, sanoi yliopiston rehtori Mika Hannula avajaispuheessaan.

Uusi Ulkoareena muodostaa hyvän kokonaisuuden kampuksen muiden liikuntapaikkojen kanssa. Ulkoareenaa ei Hannulan mukaan haluttu piiloon katseilta, vaan kaikkien näkösälle. Sijainnillaan Ulkoareena markkinoi itse itseään ja näin kynnys sen käyttöön on mahdollisimman matala. Paikka näkyy myös yliopiston vieraille.

Ulkoliikuntapuiston nimi Ulkoareena valikoitui nimikilpailun 20 ehdotuksen joukosta.

– Nimi sopii hyvin kokonaisuuteen, koska meillä on jo Kampusareena ja Tamppi Areena. Lisäksi nimi sopii hyvin suomalaiseen suuhun, Hannula perusteli nimivalintaa.

Mahtava konsepti

Myös SYK Oy:n toimitusjohtaja Mauno Sievänen korosti avajaissanoissaan liikunnan merkitystä osana kampuskulttuuria.
– Me SYKissä tulimme liikuttuneeksi tästä liikuntapuistoideasta. Konsepti on sen verran mahtava, että pyrimme viemään tämän konseptin myös parille kymmenelle muulle kampukselle, joiden tilat omistamme, kertoi Sievänen.  

Avajaisten ohjelmassa oli Hannulan ja Sieväsen tervehdyssanojen lisäksi nauhan leikkaus ja teekkarikuoron laulutervehdys. Juontajana toimi Jouni Lyly-Yrjänäinen ja urheilujuomat tarjosi SYK.

Mika Hannula sai keväällä idean ulkoliikuntapaikan perustamisesta kampukselle. Ideaa lähdettiin kehittämään SYKin ja TTY:n yhteistyönä. Hannula ja Mauno Sievänen ovat yhtä mieltä yhteistyön hyvästä sujumisesta.

Unipoli Sportin liikuntasihteeri Anna Hautamäki ja ohjaaja Mikko Haikonen opastivat liikuntavälineiden käytössä. Myös itsenäisesti pääsee alkuun, sillä joka telineessä on QR-koodi, jonka takaa löytyy ohjeita liikkeiden tekemiseen. Liikuntavälineet ovat Lappsetin tuotteita.

Tutustu Lappset Sport –konseptin tuotteisiin tästä.