Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
29.10.2018

Ässäkentät luovat olosuhteita tulevaisuuden tähdille

assa_uutinen.jpg Tavoite sadan monitoimikentän eli ns. Ässäkentän rakentamisesta täyttyi syksyllä 2018. Kuvan monitoimikenttä sijaitsee Sipoossa.

S-ryhmän ja Suomen Palloliiton yhteistyö lasten maksuttomien liikuntapaikkojen rakentamisessa sai alkunsa vuonna 2011. Alun perin asetettu tavoite sadan monitoimikentän eli ns. Ässäkentän rakentamisesta täyttyi syksyllä 2018.

Ensimmäinen Ässäkenttä otettiin käyttöön Kokkolassa vuonna 2011 ja sadas vihittiin käyttöön Mertalan koululla Savonlinnassa syyskuun 2018 alussa. Lappsetilla on ollut ilo ja kunnia olla mukana tukemassa koululaisten palloiluharrastuksia Ässäkenttien muodossa. Olemme toimittaneet useita kymmeniä monitoimikenttiä tämän yhteistyön merkeissä, joista muun muassa sadannen kentän Mertalan koululle Savonlinnaan.

- Lappsetin näkökulmasta on ollut hienoa saada olla mukana näin laajassa yhteistyössä kumppanina Suomen Palloliiton ja S-Ryhmän kanssa. Yhdessä heidän ja asiakkaidemme kanssa olemme saaneet olla toteuttamassa Lappsetille tärkeää arvoa, lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemista liikunnan avulla, sanoo liikuntatuotteista vastaava konseptipäällikkö Aarni Mertala.
 
Ässäkentillä pelaa lähes 50 000 lasta ja nuorta

Kaikki Ässäkentät on rakennettu koulujen ja koulukeskusten pihoille. Näin ne tarjoavat koululaisille liikuntamahdollisuuksia sekä koulupäivän aikana että vapaa-ajalla.
 
Ässäkentät ovat olleet ahkerassa käytössä ympäri Suomen ja ovat sitä tulevinakin vuosina. Varovaisenkin arvion mukaan Ässäkenttiä käyttää 40 000 – 50 000 lasta ja nuorta, joten tähän arvioon peilaten kymmenen vuoden aikajaksolla kenttien käyttö koskettaa noin puolta miljoonaa suomalaista.
 
Pitkäaikainen projekti on tavoitteen täyttymisen myötä saatu nyt päätökseen. Ässäkenttien rakentamisen ansiosta on saavutettu arvoltaan neljän miljoonan euron olosuhdekanta. Tavoite ei olisi täyttynyt ilman erinomaista yhteistyötä paitsi S-ryhmän ja Palloliiton myös eri toimijoiden kesken. S-Ryhmän tiedotteessa kiitetäänkin kuntia, alueosuuskauppoja ja Ässäkenttien toimittajia sekä kaikkia muita kenttien rakentamisen mahdollistaneita.

- Ässäkenttäohjelma on ollut mittakaavassaan poikkeuksellinen laaja suomalaisen liikuntajärjestön ja yritysmaailman, S-ryhmän, luoma liikuntaolosuhteiden rakentamisen hanke, Mertala korostaa.
- Vaikka Ässäkenttäohjelma on saavuttanut huikeat tavoitteensa ja sellaisenaan päättynyt, Lappset on edelleen kehittänyt Ässäkenttiään monipuolistamalla tuotteiden värimaailmaa ja lisävarustevalikoimaa. Tarjoamme hankkeen rohkaisemana myös pieniin tiloihin sopivan Ässä palloilupisteen, Mertala kertoo.
 
Lähiliikuntapaikkojen ja monitoimikenttien perustamishankkeisiin voi hakea valtionavustusta Aluehallintovirastojen kautta: https://www.avi.fi/web/avi/liikuntapaikkarakentamisen-valtionavustus
sekä maaseutupaikkakunnilla EU Leader-ohjelman kautta: http://www.leadersuomi.fi/fi/

Katso tästä Lappsetin monitoimikentät.

Lisätietoja:
- Aarni Mertala, konseptipäällikkö, puh. 0400 328 481, aarni.mertala@lappset.com