Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
28.8.2018

Pandan kestävät kiipeilytelineet suunniteltiin Flora-mallistosta

Lappset_2_logolla_WEB_1.jpg Suunnittelussa tuli huomioida pandojen paino ja sukupuoli, tutustua niiden liikeratoihin ja tapaan liikkua.
Lappset_4_logolla_WEB_1.jpg Pandapariskunta Lumille ja Pyrylle erikoissuunnitellut kiipeily- ja leikkitelineet tehtiin tiiviissä yhteistyössä Ähtärin eläinpuiston pandojen hoitajan kanssa, tiukan aikataulun puitteissa.

Asiakkaamme haluavat usein kohteeseensa varta vasten suunniteltuja leikki- ja liikuntakokonaisuuksia. Niinpä asiakkaalle räätälöidyt tuotteet ja niiden variaatiot ovat tuttuja juttuja Lappsetin MyDesign! –suunnittelijoille. Kuluvana vuonna yksi suunnittelutehtävä oli erikoisista ehkä erikoisin, kun Jan Sundvik sai tehtäväkseen suunnitella pandan kestävät kiipeilytelineet luonnonmukaista Flora-mallistoa hyödyntäen.

- Suunnittelussa tuli huomioida pandojen paino ja sukupuoli, tutustua niiden liikeratoihin ja tapaan liikkua. Lisäksi kiipeilytelineiden tuli olla ainoastaan pintakäsiteltyä, luonnonmukaista puuta, Jan Sundvik kertoo.

Pandapariskunta Lumille ja Pyrylle erikoissuunnitellut kiipeily- ja leikkitelineet tehtiin tiiviissä yhteistyössä Ähtärin eläinpuiston pandojen hoitajan kanssa, tiukan aikataulun puitteissa.

- Eläintenhoitaja Anna Palmroth oli tutustunut etukäteen huolellisesti pandojen tapoihin ja luonteeseen, ja hänen tietonsa olivat suurena apuna suunnittelussa. Välineisiin toivottiin paljon ”puumaista” kiipeilyä, lepäilylava, jossa katto, sekä tasapainoilupuomeja, Jan taustoittaa.

Sundvikin mukaan suunnittelussa oli huomioitava myös Lumi-pandan mahdolliset pennut, jotka myöhemmin voisivat leikkiä telineissä.

- Emme voineet laittaa esimerkiksi tiheäsilmäistä verkkoa, jotta mahdollisesti myöhemmin syntyvät pennut voisivat kiipeillä. Suunnittelussa pyrittiin huomioimaan myös pandojen erilaiset luonteet, kuten että Lumi on Pyryä leikkisämpi, Jan valottaa suunnittelutyön haasteita.

Luonnon muotoja mukaileva ja pohjoisen männystä valmistettava Flora-mallisto valikoitui Lumin ja Pyryn kiipeilytelineiden tuoteratkaisuksi alusta lähtien. Floran pyöreät ja pehmeän kaarevat muodot sopivat mainiosti pandojen verkkaisiin liikkeisiin.

- Myös telineiden maakiinnitykseen ja asennukseen täytyi kiinnittää erityistä huomiota. Kiipeilytelineiden perustusten tekemisestä ja asennuksesta huolehti Ähtärin eläinpuisto laatimiemme asennusohjeiden perusteella, Jan Sundvik tähdentää.

Pohjoisen mänty on sitkeää, tiheäsyistä ja kestävää materiaalia. Lappset hankkii pääosan puutavarasta kestävän kehityksen mukaisesti hoidetuista, PEFC-sertifioiduista pohjoisen Suomen metsistä.

Pandapariskunta onkin ottanut kiipeilytelineensä erittäin hyvin vastaan ja käyttävät niitä ahkerasti.

Lappset Group Oy on Ähtärin eläinpuiston virallinen yhteistyökumppani.

Lappset_1_logolla_WEB_1.jpg