Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
8.10.2018

”Leikkini on linnani” toteutuu Launeen perhepuistossa Lahdessa

Launepori III Launeen perhepuisto Lahti 29 08 2018.jpg Launeporin leikkilinnan suunnittelussa tuli huomioida lukuisia asioita. Suunnittelu tehtiin turvallisuus edellä leikkiarvon seuratessa tiiviisti mukana. Suunnittelutyöstä vastasivat MyDesign-tiimin Toni Keskitalo ja Lappset Creativen-tiimin Ville Kemppainen tiiviissä yhteistyössä asiakkaan, Lahden kaupungin, kanssa.
Sona dance game Launepori Lahti 2018.jpeg Musiikki- ja tanssileikkeihin kutsuva interaktiivinen Sona on yksi Launeporin leikkilinnan erikoisuuksia.

Idea erilaiseen ja yksilölliseen leikkipuistoon voi tulla mistä tahansa, kuten historiasta. Launeen perhepuiston alkusyksystä valmistuneen Launepori-linnan innoittajana oli katsaus menneeseen aikaan modernilla twistillä.

Kohteen suunnittelu käynnistyi, kun Lahden kaupunki järjesti tarjouskilpailun uudesta leikkilinna-rakenteesta puistossa olleen vanhan linnan tilalle vuosi sitten lokakuussa 2017. Tarjouskilpailu kuitenkin keskeytyi vähäisen tarjousmäärän vuoksi, minkä takia tarjouskierros järjestettiin uudelleen kuluvan vuoden keväällä. Lappsetin ehdotus valittiin parhaaksi niiden joukosta.

Vanhempi konseptisuunnittelija Toni Keskitalo Lappsetin MyDesign-palvelusta kertoo, että leikkilinnalle oli pitkä lista speksejä toiminteista, materiaaleista, turvallisuudesta, huollettavuudesta ym. asioista, jotka tuli ottaa huomioon suunnittelussa. 

- Rakenteen tuli olla ”linnamainen”. Linnassa tuli olla toiminteita kaikille ikäryhmille, myös liikuntarajoitteisille. Talviajan käyttöä ja väistämättä tapahtuvaa lumen kertymistä varten linnan sisäpuolen seiniä korotettiin putoamisen ehkäisemiseksi. Linnan ulkoseinät suunniteltiin riittävän korkeiksi, jotta niiden yli ei pääse kiikkumaan eikä putoamaan linnan ulkopuolelle. Lisäksi kaikki lattian yläpuoliset puomit linnan ulkoseinustalla ovat yläpinnastaan viistettyjä. Tämä kiikkumista estämään suunniteltu puomi suunniteltiin varta vasten tähän projektiin, Toni Keskitalo taustoittaa.

Turvallisuus edellä jännittävien leikkien maailmaan

Linnassa on sisäpiha ja yksi pääsisäänkäynti, mutta siihen haluttiin suunnitella turvallisuuden sekä toiminnallisuuden vuoksi myös muita sisään- ja uloskäyntejä. 

- Niinpä linnan ulkoseinät teemoitettiin ikään kuin osittain sortuneiksi, ja näistä ”sortumakohdista” pääsee kulkemaan ulos tai sisään. Lisäksi linnan ympärille on sijoitettu puheputkia joiden avulla voi kommunikoida toisten leikkijöiden kanssa. Osa puheputkista on linnan ulkopuolella, osa sisäpuolella, Keskitalo kertoo.

Asiakkaalta prosessin aikana tulleet muutostoiveet toteutettiin, kuten muissakin vastaavanlaisissa tehtävissä.

Pääurakoinnista vastasi Lassila & Tikanoja Oyj:n tiimi Lappsetin PlayCare-asennuspalvelun huolehtiessa valettavista turva-alustoista. Sisäpihalle sijoitetun musiikkileikkiväline Sonan alustamaton tilalle vaihdettiin valettava turva-alusta.

- Sonan matossa olevat numerot olivat haastava paikka, mutta niitä varten tehtiin vaneriset valumuotit, joiden avulla numeroista tuli oikein siistit, Toni valottaa ratkaisun taustaa.

Teemoitetun kokonaisuuden suunnittelu on aina tiimityötä tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Lappsetin suunnittelutiimistä Toni Keskitalo vastasi Launeporin linnan leikkirakenteen ja teemoituksen teknisestä suunnittelusta, tuotantoon valmistamisesta ja dokumentoinnista. Vanhempi konseptisuunnittelija Ville Kemppainen puolestaan loihti grafiikat ja teeman. Launeporin linnan avajaisia vietettiin 29. elokuuta 2018.

Lappsetin MyDesign –palvelu tuottaa vuosittain lukemattoman määrän asiakkaille räätälöityjä leikkipuistoja ja vakiotuotteiden asiakaskohtaisia muunnoksia.

Tutustu MyDesign-palveluumme!