2021 Memo-testaus Dekrassa, Alankomaissa.

Lappsetin interaktiivisten leikkipaikka- ja ulkoliikuntavälineiden kansainvälinen testaus ja sertifiointi

Olemme suunnitelleet Lappsetin interaktiiviset leikki- ja liikuntavälineet kestämään vuosia julkisissa ulkotiloissa. Vuoteen 2023 mennessä olemme toimittaneet yli 1300 interaktiivista leikkipaikkavälinettä ympäri maailmaa. Lapset leikkivät leikkivälineillämme täällä Skandinaviassa, missä lämpötilat voivat laskea alle -30°C:n sekä Aasiassa, missä lämpötilat ja kosteus ovat korkeat.

Published: 26. maaliskuuta 2024, edited: 27. maaliskuuta 2024
2

Lappsetin leikkipaikka ja ulkoliikunta-alueiden välineet suunnitellaan kansainvälisten sertifiointistandardien mukaan

Lappset Memon interaktiiviset leikkipylväät testataan Dekrassa, Alankomaissa

Lappset Memon interaktiiviset leikkipylväät testataan Dekrassa, Alankomaissa

Jotta voimme taata maailmanlaajuisen laadun, kehitämme tuotteitamme riippumattomien kansainvälisten sertifiointistandardien mukaisesti sähköturvallisuuden, sähkömagneettisen yhteensopivuuden ja leikkipaikkaturvallisuuden osalta. Tuotteillamme on IECEE CB Scheme -sertifikaatit, muiden joukossa.

Toimitamme kaikki interaktiiviset leikkipaikka- ja liikuntavälineemme Dekraan, Alankomaiden kansainväliseen testauslaitokseen. Testaamme kaikki Lappsetin interaktiiviset leikkivälineet veden ja pölyn läpäisysuojan osalta, minkä seurauksena ne saavat IP54-luokituksen. Nämä testit sisältävät myös mukavan vesisuihkun, kuten kuvasta näkyy.

Olemme myös testanneet tuotteemme itse. Esimerkiksi Fono DJ -pöytä kävi läpi monenlaisia ilkivallan ja laadun testejä. Näihin testeihin sisältyi muun muassa purukumin työntämistä Fonon erilaisiin rakoihin, limun kaatamista laitteen päälle ja sen peittämistä hiekalla, lialla ja lumella. Lisäksi se jätettiin alttiiksi useammaksi vuorokaudeksi -20 asteen pakkasille napapiirillä, ja sen päälle jäädytettiin vettä. Lisäksi se altistettiin ilotulitteille ja vasaran iskuille rikkomistarkoituksessa. Jatkoimme suunnittelua ja hienosäädämme sitä, kunnes lopulta läpäisimme kaikki testit.

Ilkivalta ja sääolosuhteet

Uskomme vahvasti, että meidän on testattava välineemme myös itse ja valittava korkealaatuiset materiaalit kaikkien kansainvälisten standardien lisäksi. Materiaalien valinnassa ammennamme inspiraatiota mm. laivastosta, sotilaallisista ja muista ensiluokkaisista ratkaisuista. Testaamme välineitämme vähentääksemme vahinkojen riskiä ankarissa sääolosuhteissa sekä vandalismin ja muiden tahattomien käyttötapojen vuoksi. Esimerkiksi Lappsetin Sutu Interaktiivisen palloseinän läpinäkyvät paneelit valmistetaan 15 millimetrin paksuisesta polykarbonaatista. Samaa materiaalia käyttävät poliisivoimat turvalaseissaan. Testasimme paneelien kestävyyden ja totesimme niiden kestävän 50 kilogramman painon pudottamisen tuhat kertaa ilman vaurioita, EN 15312 -standardin mukaisesti, joka on tarkoitettu julkisten tilojen liikuntavälineisiin.

Metalliosat ovat kuumasinkittyä ja jauhemaalattua ruostumatonta terästä, tarjoten äärimmäisen suojan ääriolosuhteita ja ilkivaltaa vastaan luotettavien ja tunnettujen teollisuusprosessien ansiosta.

Välineiden elektroniikka kävi läpi lämpötilatestin nimeltä HALT-testi (Highly Accelerated Life Test, myös käytetty auto-teollisuudessa) ja on todettu kestävän lämpötilaeroja -35°C:stä +85°C:seen. Välineet toimivat täysin -20°C:sta +40°C:een käyttölämpötiloissa. Vuoteen 2020 mennessä olemme toimittaneet yli 870 interaktiivista leikkivälineitä maailmanlaajuisesti, joista yli 140 on Pohjoismaissa, missä lämpötilat voivat helposti laskea alle -20°C:n.

Interaktiivisten testaus- ja laadunvalvontavideo

Pelitilasto Pikku Kakkosen Puistosta Tampereelta

Sona, lumihupia Tampereella

Lappsetin Sona Interaktiivinen tanssi- ja pelikaari Tampereella, todistaa, ettei ilmasto vaikuta tuotteen toimintaan. Sona sijaitsee Pikku Kakkosen Puistossa, Tampereen suosituimmassa julkisessa leikkipuistossa, Suomen kolmanneksi suurimmassa kaupungissa. Kylmimmän kauden aikana, joulukuusta maaliskuuhun, lämpötilat voivat laskea alle -20 ℃, ja lunta voi sataa runsaasti. Vaikka tämä ei vaikuta välineen toimintaan, lumi nostaa hauskuuden ihan tasolle!

Pelitilastojen mukaan Pikku Kakkosen Puiston Sona on käytössä ympäri vuoden. Lämpimimpien vuodenaikojen aikana yli 40 tuntia viikossa ja hieman vähemmän talvella, mutta silti keskimäärin 3 tuntia päivässä.

Leikkiminen lumessa Sonan, interaktiivisen tanssi- ja pelikaaren alla

Leikkiminen lumessa Sonan, interaktiivisen tanssi- ja pelikaaren alla

Sona Bergvretenskolan, Enköping Ruotsi

Bergvretenskolan on koulu Enköpingissä, joka tarjoaa inspiraatiota, omistautumista ja haastavan sekä jännittävän oppimisympäristön. Sona täydentää tätä tarjoamalla interaktiivisen, leikkimielisen oppimisympäristön ja näkyvän paikan koulunpihalla.

Ruotsi tunnetaan myös kylmistä talvistaan, mutta se ei pilaa hauskanpitoa. Tilastot osoittavat, että jopa tammikuussa, kylmimmässä kuukaudessa, ihmiset käyttävät Sonaa yli 10 tuntia viikossa, 2 tuntia jokaista koulupäivää kohti.

Lapset leikkivät ja pelaavat Sonan alla lumessa
Fono asennettuna rantakadulle Ruotsissa
Tyttö pelaa Memolla lumisella alustalla
Interaktiiviset leikkpaikka- ja liikuntavälineemme ovat olleet testattavana erilaisissa sääolosuhteissa

Lue lisää interaktiivisista ratkaisuistamme

Lappset interaktiiviset leikkipaikkavälineet