Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset

Saaren koulun S-kentästä tuli Roimanni

Kun oppilaskunta sai päättää nimen Saaren koulun Ässäkentästä, siitä tuli Roimanni.

Saaren koulun Ässäkenttä
Inspiraatio rovaniemeläisen Saaren koulun S-kentän nimeen syntyi koulua käyneiden ja sittemmin erinomaisesti menestyneiden urheilijoiden mukaan.
2015
Rovaniemen kaupunki
S-kenttä Saaren koulu

Inspiraatio nimeen syntyi koulua käyneiden ja sittemmin erinomaisesti menestyneiden urheilijoiden mukaan. Rovaniemen Palloseuran (RoPS) jalkapalloilija Simo Roiha sekä hiihdon maailman-mestari Pirjo Muranen (os. Manninen), ja hänen veljensä, yhdistetyn maailmanmestari Hannu Manninen toimivat nimen innoittajina. Roimanniksi ristityllä Ässäkentällä oppilaskunta halusi kunnioittaa koulunsa entisiä oppilaita.  

Simo Roiha oli neljän muun RoPSilaisen kanssa mukana innostamassa oppilaita, kun Ässäkenttä vihittiin käyttöönsä juhlallisin menoin 20. elokuuta 2015. 
Koulun rehtori Olavi Tammimies kertoo, että kokemukset Ässäkentästä ovat olleet ainoastaan positiivisia. Kenttä täydensi koulun pihan muita liikuntavälineitä, tekonurmella varustettua jääkiekkokaukaloa ja pallokenttää leikkivälineiden lisäksi.  

Aito lähiliikuntapaikka

Ässäkentän myötä Saaren koulun pihasta muodostui aito lähiliikuntapaikka, joka on käytössä koko ajan, myös iltaisin koulu- ja tarhapäivän jälkeen. Naapurissa sijaitsevan päiväkodin lapset käyttävät samaa kenttää. 

Saaren koululla kirmaa 300 eri-ikäistä lasta pallon perässä välitunneilla kesät talvet. Tammimiehen mukaan ykkös-kakkosluokkalaiset käyttävät Ässäkenttää välitunneilla, kun isommat oppilaat viilettävät kaukalossa tai pallokentällä.  

Kenttää ympäröivä juoksurata on niin ikään ahkerassa käytössä, kun tulevaisuuden alisavainiot ja oskarimöröt harjoittelevat. Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Saaren koulun Ässäkenttä on pohjoissuomalaisen Osuuskauppa Arinan toimialueella seitsemäs, Rovaniemellä toinen ja valtakunnallisesti 42. Ässäkenttä. 

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat ensimmäisten joukossa tietoa leikkiä, liikuntaa ja ulkotiloja koskevista aiheista sekä muista Lappsetin ajankohtaisista tiedotteista. 

Käytämme kerättyä sähköpostiosoitetta markkinoinnin kohdentamisessa ja palvelujen kehittämisessä.
Lue lisää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesta tietosuojaselosteestamme.

Mikäli kiinnostuit, liity alla postituslistallemme!

 

Katso valmiita kohteita
INTERACTIVE_3550_SUTU_BALL_WALL_05.jpg
Sutu jalkapalloseinä julkinen puisto

Hengolan kunnassa Alankomaissa sijaitseva interaktiivinen palloseinä Sutu tarjoaa kaikenikäisille mahdollisuuden oppia lisää jalkapallopotkuista.

Lue lisää
2017_KYRKOBY_SKOLA_ÄSSÄAREENA_02.jpg
Kyrkoby skola Ässäareena

Suomen Palloliiton ja S-ryhmän Ässäkenttäohjelman 64. kenttä tuo iloa palloilijoille Sipoossa.

Lue lisää
INTERACTIVE_3550_SUTU_BALL_WALL_04.jpg
Sutu, Espoo

Interaktiivinen palloiluseinä Sutu haastaa kaikentasoiset palloilijat mukaan kehittämään taitojaan.

Lue lisää
Tutustu liikuntavälineisiin