Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset

Pumptrack haastaa kaikki!

Jyväskyläläiset oppilaat pääsivät tutustumaan ja ajamaan Lappsetin pumptrack-radalla.

Jyväskylä, Suomi
Lappsetin pumptrack-rata kiersi syksyllä 2016 Jyväskylän kouluja. Koululaiset saivat tutustua ja kokeilla ajamista radalla polkupyörillä ja potkulaudoilla. Pumptrackia testanneita kouluja olivat Keltinmäki, Keski-Palokka ja Kuokkala.
2016
Jyväskylän kaupunki

Pyöräilyn perustaidot kuntoon

Pumptrackilla ajaessa tärkeintä on vauhdin säätely ja ajolinjat, joten radalla ajaessa perustaidot tulee olla kunnossa. Toki rata opettaa myös ajamaan ja tuo sitä kautta lisää varmuutta. Radan nousuja ja laskuja hyväksi käyttäen vauhtia voi joko lisätä tai vähentää pumppaamalla, jolloin radan kaarteisiin saadaan sopiva nopeus.  

"Oppilaat pitivät radalla ajamisesta. Luokista noin puolet halusi kokeilla rataa. Noin puolet kokivat radan ainakin alkuviikosta haasteelliseksi, koska radalla ajaminen vaatii pyöräilyn perustaitojen olevan kunnossa," toteaa projektia vetänyt luokanopettaja ja Jyväskylän Pyöräilyseuran varapuheenjohtaja Kaisa Peltonen.

Lappsetin pumptrack rakennetaan moduuleista, joissa on kestävä puurakenne. Jyväskylän rata on ovaalinmuotoinen S-koko ja se asennetaan Kuokkalan koululle pidemmäksi aikaa. 

"Meillä suositus on, että radalla ajetaan vasta 3. luokasta lähtien. Toki nuoremmatkin voivat rataa ajaa, mikäli taidot ovat kunnossa" Kaisa Peltonen kertoo. 

Lappset Pumptrack
Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat ensimmäisten joukossa tietoa leikkiä, liikuntaa ja ulkotiloja koskevista aiheista sekä muista Lappsetin ajankohtaisista tiedotteista. 

Käytämme kerättyä sähköpostiosoitetta markkinoinnin kohdentamisessa ja palvelujen kehittämisessä.
Lue lisää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesta tietosuojaselosteestamme.

Mikäli kiinnostuit, liity alla postituslistallemme!

 

Katso valmiita kohteita
Leinelänkaari Lappset liikuntavälineet
Leinelänkaari Vantaa

Lumo-vuokrakotien asukkaat pääsevät harrastamaan monipuolista liikuntaa ulkona, pihapiirissä.

Lue lisää
Reference_Finland_Tampere_Fitness_2015_GoGo.jpg
GoGo City Kuntosalin terassi

Suomen kesä ja terassi. Tampereella terassi sai aivan uuden merkityksen, kun GoGo City –kuntosali rakensi Suomen ensimmäisen terassikuntosalin keskustan ytimessä olevan liikuntakeskuksensa katolle.

Lue lisää
Reference_Finland_Oulu_Fitness_2015.jpg
Hiironen Oulu

Hiirosen sporttipuisto Oulussa on jokaisen lenkkelijän unelmakohde. Puistossa voi suorittaa rankan treenin tai palautua pitkästä lenkistä venyttelemällä ja rentoutumalla.

Lue lisää
Tutustu liikuntavälineisiin