Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset

Pandojen leikkipuisto Ähtärissä

Lappset Group Oy on Ähtärin eläinpuiston virallinen yhteistyökumppani.

Ähtärin eläinpuisto
Asiakkaamme haluavat usein kohteeseensa varta vasten suunniteltuja leikki- ja liikuntakokonaisuuksia. Niinpä asiakkaalle räätälöidyt tuotteet ja niiden variaatiot ovat tuttuja juttuja Lappsetin MyDesign! –suunnittelijoille. Kuluvana vuonna yksi suunnittelutehtävä oli erikoisista ehkä erikoisin, kun Jan Sundvik sai tehtäväkseen suunnitella pandan kestävät kiipeilytelineet luonnonmukaista Flora-mallistoa hyödyntäen.
2018
Snowpanda Resort Ähtäri Zoo

Suunnittelussa tuli huomioida pandojen paino ja sukupuoli, tutustua niiden liikeratoihin ja tapaan liikkua. Lisäksi kiipeilytelineiden tuli olla ainoastaan pintakäsiteltyä, luonnonmukaista puuta, Jan Sundvik kertoo.

Pandapariskunta Lumille ja Pyrylle erikoissuunnitellut kiipeily- ja leikkitelineet tehtiin tiiviissä yhteistyössä Ähtärin eläinpuiston pandojen hoitajan kanssa, tiukan aikataulun puitteissa.

Eläintenhoitaja Anna Palmroth oli tutustunut etukäteen huolellisesti pandojen tapoihin ja luonteeseen, ja hänen tietonsa olivat suurena apuna suunnittelussa. Välineisiin toivottiin paljon ”puumaista” kiipeilyä, lepäilylava, jossa katto, sekä tasapainoilupuomeja, Jan taustoittaa.

Sundvikin mukaan suunnittelussa oli huomioitava myös Lumi-pandan mahdolliset pennut, jotka myöhemmin voisivat leikkiä telineissä.

Emme voineet laittaa esimerkiksi tiheäsilmäistä verkkoa, jotta mahdollisesti myöhemmin syntyvät pennut voisivat kiipeillä. Suunnittelussa pyrittiin huomioimaan myös pandojen erilaiset luonteet, kuten että Lumi on Pyryä leikkisämpi, Jan valottaa suunnittelutyön haasteita.

Luonnon muotoja mukaileva ja pohjoisen männystä valmistettava Flora-mallisto valikoitui Lumin ja Pyryn kiipeilytelineiden tuoteratkaisuksi alusta lähtien. Floran pyöreät ja pehmeän kaarevat muodot sopivat mainiosti pandojen verkkaisiin liikkeisiin.

Myös telineiden maakiinnitykseen ja asennukseen täytyi kiinnittää erityistä huomiota. Kiipeilytelineiden perustusten tekemisestä ja asennuksesta huolehti Ähtärin eläinpuisto laatimiemme asennusohjeiden perusteella, Jan Sundvik tähdentää.

Pohjoisen mänty on sitkeää, tiheäsyistä ja kestävää materiaalia. Lappset hankkii pääosan puutavarasta kestävän kehityksen mukaisesti hoidetuista, PEFC-sertifioiduista pohjoisen Suomen metsistä.


Pandapariskunta onkin ottanut kiipeilytelineensä erittäin hyvin vastaan ja käyttävät niitä ahkerasti.

 

Lappset Group Oy on Ähtärin eläinpuiston virallinen yhteistyökumppani.

Katso valmiita kohteita
2017_FLORA_MUSTION_LEIKKIPAIKKA_03.jpg
Mustion leikkipuisto Raaseporissa

Flora -tuoteperheen leikkivälineet sulautuvat osaksi ympäristöä.

Lue lisää
INCLUSIVE_DESIGN_137602_PLAY_CENTRE_01.jpg
Esteetön leikkialue Lerum Ruotsi

Lerumin kunta Ruotsissa suunnitteli ja toteutti yhdessä Lappsetin Ruotsin tytäryhtiön kanssa esteettömän leikkipaikan, jossa jokainen käyttäjä on otettu huomioon.

Lue lisää
FLORA_175595_GNOMES_CLIMBING_FOREST_01.jpg
Flora leikkipuisto Australiassa

Ympäristöarvot ja kestävä kehitys ovat tärkeitä arvoja paitsi maisemasuunnittelijoille ja suunnittelijoille myös asiakkaille ja lapsiperheille.

Lue lisää
2018_DADDYS_DINER_SISÄLEIKKIPAIKKA_01.jpg
Daddy's Diner & Bella Roma Lappeenranta

Restamax Oyj:n tilaama sisäleikkipaikka luo näkyvyyttä liiketoiminnalle ja ilahduttaa ravintolan asiakkaita.

Lue lisää
Tutustu Flora-mallistoon
Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat ensimmäisten joukossa tietoa leikkiä, liikuntaa ja ulkotiloja koskevista aiheista sekä muista Lappsetin ajankohtaisista tiedotteista. 

Käytämme kerättyä sähköpostiosoitetta markkinoinnin kohdentamisessa ja palvelujen kehittämisessä.
Lue lisää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesta tietosuojaselosteestamme.

Mikäli kiinnostuit, liity alla postituslistallemme!