Arvoisat Lappsetin verkkosivujen käyttäjät!

Haluamme jakaa teille jännittäviä uutisia: työskentelemme tällä hetkellä verkkosivustomme kehittämisen parissa parantaaksemme sen käytettävyyttä sekä lisätäksemme inspiroivaa sisältöä. Muutoksia tehdessämme saatatte kohdata joitakin tilapäisiä ongelmia sivuston käytössä. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa mahdollista haittaa ja kiitämme kärsivällisyydestänne. Sivustouudistukset ovat nähtävissä pian, joten pysykää linjoilla ja nauttikaa selailusta!

Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset

Inclusive Design - Design for all

Esteetön leikkipaikka kutsuu kaikki yhdessä leikkimään!

Julkisissa puistoissa on tärkeää ottaa huomioon puistoa käyttävien aikuisten ja lasten moninaisuus ja moninaiset tarpeet - myös toimimis- ja liikkumisesteiset henkilöt. Tärkeää on tarjota kaikille tasa-arvoinen mahdollisuus leikkiin sekä liikuntaan.

Inclusive Design -leikkipuistoista tehdään sellaisia, että niissä on mahdollisimman helppo liikkua ja leikkiä, ja ne rohkaisevat kaikkia lapsia leikkimään yhdessä. Inclusive Design -ominaisuudet on pyritty toteuttamaan siten, että esteettömät leikkivälineet sopivat mahdollisimman monelle lapselle liikkumis- tai toimimisesteestä riippumatta. Suunnittelussa on otettu huomioon, että kaikille on tarjolla fyysisiä haasteita, eri aisteja stimuloivia toimintoja, sekä mahdollisuuksia kehittää sosiaalisia taitoja ja oppia uutta.

Esteettömyys ja saavutettavuus tulee ottaa huomioon leikkivälineiden valinnan lisäksi myös puiston kokonaissuunnittelussa. Inclusive Design -puistoissa esteettömyys ja saavutettavuus taataan esimerkiksi helposti havaittavin kulkureiteitein, väri- ja tummuuskontrasteilla, lisävalaistuksella tai vaikkapa äänimajakoilla. 


Faktoja:

Toimimis- ja liikkumisesteisillä henkilöillä tarkoitetaan henkilöitä, joiden kyky liikkua, toimia, suuntautua tai kommunikoida on pysyvästi tai tilapäisesti rajoittunutvamman tai sairauden vuoksi.

Taustalla voi olla monia syitä:

  • Heikkonäköisyys tai sokeus
  • Kuuroutuminen, kuurous, huonokuuloisuus, kuurosokeus ja kuulomonivammaisuus
  • Toimintaa rajoittava, esim. tuki- ja liikuntaelimistön vamma, reumasairaus, cp-vamma, lihastauti, lyhytkasvuisuus jne.
  • Kehitysvammaisuus, johon liittyy usein monivammaisuutta, liikunta-, näkö- ja kuulovammaa

 

Kaikki Inclusive Design leikkivälineet
Lisätietoa
COLOURS_PAGE_LIST_IMAGE_01.jpg
Värit

Lappsetin leikki-, liikunta- ja puistokalusteiden värimaailma.

Lue lisää
MATERIALS_PAGE_LIST_IMAGE_01.jpg
Materiaalit

Lappsetin leikki-, liikunta- ja puistokalusteiden materiaalitietoa.

Lue lisää
WARRANTIES_ICON_01.png
Takuu

Lappsetin leikki-, liikunta- ja puistokalusteiden takuutiedot.

Lue lisää
ICON_RAHTIVAPAASTI_01.png
Toimitus, asennus ja huolto

Hyödyllistä tietoa Lappsetin leikki-, liikunta- ja puistokalusteiden toimituksesta, asennuksesta ja huollosta.

Lue lisää