Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset

Puumateriaali mänty

Puumateriaali on käsitelty alkydi-/akrylaattipohjaisella kuultomaalilla, jota on vahvistettu UV-suojalla. Näin saadaan mahdollisimman hyvä suoja säiden vaikutuksia vastaan. Puumateriaali kyllästetään kerran TEKNOL AQUA 1410-01 -valmisteella, joka imeytyy puuhun noin 3 mm syvyyteen. Sen jälkeen puu käsitellään (huuhtelumaalataan) pohjamaalilla/pintamaalilla GORI 615 (ruskea "pine 5078", vihreä "green 5079", tiikinpunainen "teak 5080"), 5 m, ja käsitellään kerran maalaamossamme lakalla Gori 660 OAK 5097, 275 m. Tämä käsittely antaa värikylläisen ja korkealaatuisen pinnan.

Huolto

Kaikki maalatut pinnat, jotka altistuvat sään vaikutuksille, vaativat jossain vaiheessa huoltamista. Kunnossapitokäsittelyn ajankohtaan vaikuttaa tuotteen rakenne, säärasituksen voimakkuus ja ilmansuunta. Kosteus aiheuttaa eniten vahinkoja puupinnoille. Tämän takia on tärkeää antaa puupintojen kuivua ennen vaurioiden korjaamista tai pintojen uudelleen maalaamista. Maalattaessa puun kosteus ei saa olla yli 20 prosenttia. Maalaamisen ja kuivumisen aikana ilman, puun pinnan ja maalin lämpötilan pitää olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 prosenttia.

Esikäsittely

Kaikki irronnut ja halkeillut maali poistetaan mekaanisesti ja muut pinnat puhdistetaan liasta ja pölystä. Mahdollinen huokoinen puu poistetaan esimerkiksi hiomalla. Maalatut pinnat pestään maalinpesuaineella, homeiset osat homeenpoistoaineella ja pinnat huuhdellaan huolellisesti vedellä.

Kunnossapitomaalaus

Esikäsitellyt pinnat maalataan oikean sävyisellä korjausmaalilla, jota voi tilata Lappsetilta.

Linax-pintakäsittely

Linax-pintakäsittelyssä (Royal-käsittely) mänty ensin painekyllästetään kuparipohjaisella aineella, minkä jälkeen se keitetään prosessiöljyssä (pellavaöljy) tyhjiössä. Näin saadaan hyvin muotonsa säilyttävä puu, jonka halkeamien muodostumisriski on pienempi kuin käsittelemättömällä tai kyllästetyllä puulla. Linax-käsitellyt kalusteet saavat ajan myötä harmaan sävyn, ja uloimman kerroksen öljy kuluu vähitellen pois. Jos kalusteeseen halutaan harmaa pinta, sitä ei tarvitse öljytä ennen kuin vasta 6–12 vuoden kuluttua ilmasto-olosuhteiden mukaan. Huollossa käytetään Carex Linolja Naturell -nimistä tuotetta. On tärkeää, että puu on puhdas ja kuiva (kosteus enintään 20 prosenttia) ennen kuin se jälkikäsitellään öljyllä. Mahdollinen pihka raapu - tetaan pois terävällä veitsellä. Linax-käsitellyt kalusteet on tarkoitettu vain ulkokäyttöön maanpinnan yläpuolelle.

Linax-pintakäsittely koskee vain NF –alkuisia tuotenumeroita.

Puumateriaali jatoba (jalopuu)

Ennen toimitusta jatoba käsitellään pellavaöljypohjaisella puuöljyllä. Suosittelemme, että puu öljytään joka syksy ja kevät pellavaöljypohjaisella puuöljyllä, sillä se suojaa puuta kosteudelta, lahoamiselta ja halkeilulta sekä estää värien haalistumisen. Ennen käsittelyä puu on puhdistettava pesemällä tai harjaamalla. On tärkeää käsitellä puun kaikki pinnat, erityisesti päätyreunat. Harmaantuneen jalopuun voi hioa hienolla hiekkapaperilla tai hiomasienellä ja öljytä uudestaan, jolloin se saa takaisin lähes alkuperäisen ulkonäkönsä. Halkeilua voidaan vähentää öljykäsittelyllä, mutta kokonaan siltä ei voi välttyä. Jatoba-lautojen huoltoon soveltuvaa puuöljyä voi tilata Lappsetilta.

Puumateriaali jatoba koskee vain NF –alkuisia tuotenumeroita.

Teräs

Teräs on ED-lakattu ja pulverimaalattu hyvän ruosteeneston saavuttamiseksi, eikä se vaadi muuta kunnossapitoa kuin normaalin puhdistuksen. Jos maalattu pinta vaurioituu, se on suojakäsiteltävä mahdollisimman pian. Sen jälkeen se peittomaalataan lakkamaalilla, mieluiten kaksikomponenttilakalla, ruosteen muodostumisen estämiseksi.

Muuta

Roskakorien ja tuhkakuppien saranat ja lukot on öljyttävä kerran vuodessa narinan ja ruosteen estämiseksi. Penkkien, tuolien ja pöytien puurakenteiden pultit saattavat tarvita jälkikiristämistä.