Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Onko turvallinen ympäristö meille itsestäänselvyys?

Kiinan tytäryhtiömme (Lappset Creative China) maajohtaja Miia Tähtinen pohtii blogikirjoituksessaan, kuinka turvallinen ympäristö on meille suomalaisille itsestään selvä asia, mutta muualla maailmassa sitä ei osata edes ajatella.

 

"Seuraan nykyään aktiivisesti kiinalaisen sosiaalisen median (WeChat) vanhempien palstoja. Yhden äidin kirjoitus sai minut todella pysähtymään – Kiinan ja Suomen välisessä turvallisuusajattelussa on valtava ero.

Kiinalainen äiti harmitteli Taobaosta ostamansa leikkimaton huonoa laatua. Se oli rispaantunut reunoista rikki niin, että isoja palasia lähti irti. Suomessa äiti olisi vastaavassa tilanteessa ollut tuohtunut ja peloissaan, että lapsi tukehtuu paloihin, tai satuttaa itsensä kuvassa selvästi näkyviin teräviin reunoihin ja alkanut pelätä, että näin huonolaatuisessa tuotteessa pinnoituskin olisi mahdollisesti myrkyllinen.

Tämä kyseinen äiti oli kiukkuinen, kun joutui ostamaan uuden ja menetti siksi rahaa.

Turvallisuus ei tullut hänelle mieleenkään. Eikä se tullut mieleen kenellekään kymmenistä kommentoijista.

 

Turvallisuusajattelu on opittua

Turvallisuusajattelu ei synny kenellekään luonnostaan, vaan se on meillä kaikilla opittu tapa. Suomessa olemme jo todella pitkällä. Lapset kulkevat suojateitä pitkin parijonossa heijasteliivit päällään ja nousevat pienten pyöriensä selkään vain kypärä päässä. Autoa ei saa ajaa jolleivat turvavyöt ole kaikilla kiinni, ja erilaisten turvaistuinten koot ja käytöt on määritelty laissa.

Muutos viimeisen 50 vuoden aikana on ollut valtava. Minun syntyessäni ei ollut turvavöitä, ja minut laitettiin pahvilaatikkoon takapenkille matkalla sairaalasta kotiin. Se oli normaalia. Sen jälkeen lainsäädäntö, varhaiskasvatus, koululaitos ja valtion ja yksityisten toimijoiden verkosto on määrätietoisesti kouluttanut ihan tavallisistakin suomalaisista todellisia turvallisuusasiantuntijoita. Tämä on hieno asia, ja sen vieminen maailmalle on arvokas lisä.

Turvallisuus on kuitenkin meille niin itsestään selvää, ettemme osaa edes mainita sitä. Suomalaisen leikkipuiston design-vahvuudet, kuten myrkytön maali, vuosikymmeniä tuulessa ja tuiskussa rikkoutumattomina kestävät tukirakenteet, pehmeät, putoamisen kestävät alustat, ja suunnittelulla hoidettu turvallinen putoamiskorkeus eivät ole meillä edes myyntisanastossa. Meille ne ovat toimintamme peruspilarit, eivät myyntiargumentteja.

Minusta turvallisuudesta ei voi koskaan puhua liikaa. Jokainen haaveri, joka olisi voitu välttää hyvällä suunnittelulla ja kiinnittämällä huomio turvallisuuteen, on turha, ja pahimmillaan tragedia.  Jokaisella lapsella on oikeus leikkiä turvallisesti."

Minusta turvallisuudesta ei voi koskaan puhua liikaa. Jokainen haaveri, joka olisi voitu välttää hyvällä suunnittelulla ja kiinnittämällä huomio turvallisuuteen, on turha, ja pahimmillaan tragedia. Jokaisella lapsella on oikeus leikkiä turvallisesti.

Miia Tähtinen
Miia Tähtinen
Country Manager China
Lappset Creative
www.lappsetcreative.fi
Aloittaaksesi keskustelun, on markkinointievästeet oltava hyväksyttynä.
Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat ensimmäisten joukossa tietoa leikkiä, liikuntaa ja ulkotiloja koskevista aiheista sekä muista Lappsetin ajankohtaisista tiedotteista. 

Käytämme kerättyä sähköpostiosoitetta markkinoinnin kohdentamisessa ja palvelujen kehittämisessä.
Lue lisää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesta tietosuojaselosteestamme.

Mikäli kiinnostuit, liity alla postituslistallemme!