Arvoisat Lappsetin verkkosivujen käyttäjät!

Haluamme jakaa teille jännittäviä uutisia: työskentelemme tällä hetkellä verkkosivustomme kehittämisen parissa parantaaksemme sen käytettävyyttä sekä lisätäksemme inspiroivaa sisältöä. Muutoksia tehdessämme saatatte kohdata joitakin tilapäisiä ongelmia sivuston käytössä. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa mahdollista haittaa ja kiitämme kärsivällisyydestänne. Sivustouudistukset ovat nähtävissä pian, joten pysykää linjoilla ja nauttikaa selailusta!

Products
No search results
All search results
Content
No search results
All search results
Tuotto-odotukset liikuntapaikoille

Oikeiden tavoitteiden asettaminen

Kuvittele, että olisit perustamassa kuntosaliyritystä. Laitat omat eurot jonoon. Vuokraat tilat, ostat laitteet. Mietit ehkä käyttökustannuksia ja turvallisuutta? Miten saat asiakkaita? Minkälaiselta maantieteelliseltä alueelta asiakkaat tulevat? Minkälaisia harrastajat ovat? Miten he treenaavat?Tulevatko he yksin, treenikaverin kanssa vai ryhmissä? Ketkä ehkä ovat valmiit maksamaan eniten harrastuksestaan? Miten saan asiakkaat palaamaan uudestaan ja uudestaan palvelujeni pariin?

Menestyminen perustuu sille, miten investointi tuottaa arvoa suhteessa hankinta- ja käyttökuluihin. Maailmankuulun sijoittajanero Warren Buffetin sanoin: ”price is what you pay, value is what you get”. Hinta on se, mitä maksat saadaksesi jonkun hyödykkeen omaksesi. Maksun jälkeen jäät kaksin ostoksesi ”arvo-osan” tai ehkä tarkemmin hyötypuolen kanssa. Se, kuinka hyödyllinen ostoksesi on, määrittää pitkälti myös sen kannattavuuden.
Liian usein hankinnan arvioinnissa jäädään hintavertailutasolle, vaikka elämää jatketaan hyödykkeen tuotto-osuuden kanssa. Jotta tuotto-osuuksista päästäisiin nauttimaan, ostajan tulisi purkaa osiin ajatuksensa tuottavuudesta. Siis siitä, mitä hyödykkeiden lopulta pitäisi saada aikaan. Liikuntapaikan ollessa kyseessä sen tarkoitus on tuottaa mahdollisimman paljon hyvinvointia lisääviä liikuntasuorituksia. Suoritusten määrä ratkaisee – ei laitteiden määrä.

The price is what you pay, the value is what you get - Warren Buffet

Valitse välineet viisaasti

Se, että liikuntaväline näyttää täyttävän jonkun tarkoituksen, ei ole vielä takuu sen hyödyllisyydestä. Liikunta-alan asiantuntija näkee esimerkiksi välineen skaalautuvuuden yhteyden sen tuottavuuteen. Mikäli väline ei skaalaudu, se sopii ajatellussa käyttäjäryhmässä ehkäpä yhdelle käyttäjälle kymmenestä. Mitä paremmin harjoite skaalautuu, sitä useammalle se sopii. Lisäksi skaalautuvuus takaa progression ja käyttäjä pysyy motivoituneena samojen laitteiden parissa. Skaalautuvuudessakin on eroja. Ajatus ”ei niin paljon kuin mahdollista, vaan niin vähän kuin on tarpeen”, ohjaa liikkumisessa kestävimpään kehitykseen. Esimerkiksi se, kuinka hienovaraisesti voit lisätä harjoitusvastetta, on tärkeä kriteeri. Tämä pätee niin painovastusharjoitteluun kuin tasapainon progressioihin: tasapaino staattisesti istuen, istumatasapaino liikevariaatiolla, tasapaino seisten, seisten liikeyhdistelmän kanssa, kävely puomilla, kävely puomilla yhdistettynä silmä-käsikoordinaatioharjoitteeseen.

Millä eri tavoin välineillä voi harjoitella? Onnistuuko konsentrisen lihastyön lisäksi isometrinen ja eksentrinen lihastyö? Maksimivoima, voimakestävyysharjoittelu, kestävyys, räjähtävät harjoitteet? Millä tasolla liikelaajuudet on huomioitu? Ovatko välineen tuottamat liikesuunnat hyviä?

Aikana, jolloin ulkoliikuntapaikkojen tarve on ennennäkemättömän suuri, on mahdollista vaikuttaa tämän positiivisen alan merkitykseen enemmän kuin koskaan. On koko toimialan etu, että liikunta-alan ammattilaiset käyttävät osaamistaan kunnianhimoisesti liikuntapaikkoja rakennettaessa.
Olisiko niin, että suhtautumalla ulkoliikuntapaikkoihin enemmän kuin yrityksinä, saisimme parempaa ympäristöä ja liikkuvamman Suomen?

 

Teksti julkaistu myös Liikunnan ammattilainen lehdessä 2/2021: https://www.e-julkaisu.fi/sla/liikunnan_ammattilainen/2-2021/pdf/SLA-lehti_nro_2_2021_nettiin.pdf

Lue myös: 

Aarni Mertala
Aarni Mertala
Aarni Mertala
Liikuntatieteiden maisteri, Konseptipäällikkö, liikuntavälineet.
https://www.linkedin.com/in/aarni-mertala-11484219/
Aloittaaksesi keskustelun, on markkinointievästeet oltava hyväksyttynä.
Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat ensimmäisten joukossa tietoa leikkiä, liikuntaa ja ulkotiloja koskevista aiheista sekä muista Lappsetin ajankohtaisista tiedotteista. 

Käytämme kerättyä sähköpostiosoitetta markkinoinnin kohdentamisessa ja palvelujen kehittämisessä.
Lue lisää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesta tietosuojaselosteestamme.

Mikäli kiinnostuit, liity alla postituslistallemme!