Arvoisat Lappsetin verkkosivujen käyttäjät!

Haluamme jakaa teille jännittäviä uutisia: työskentelemme tällä hetkellä verkkosivustomme kehittämisen parissa parantaaksemme sen käytettävyyttä sekä lisätäksemme inspiroivaa sisältöä. Muutoksia tehdessämme saatatte kohdata joitakin tilapäisiä ongelmia sivuston käytössä. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa mahdollista haittaa ja kiitämme kärsivällisyydestänne. Sivustouudistukset ovat nähtävissä pian, joten pysykää linjoilla ja nauttikaa selailusta!

Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Puun pitkäaikainen käyttö on vastuullista

Lappsetiin kohdistuu paljon odotuksia erityisesti tuoteturvallisuuden, mutta myös vastuullisuuden osalta. Yksi Lappsetin kestävien ja laadukkaiden tuotteiden taustalla oleva salaisuus piilee puunsuojauksessa, jonka myös pohjoismainen ympäristömerkki, eli Joutsenmerkki on hyväksynyt osaksi kriteeristöään.

Asiakkaiden vaatimuksista on hyvin perillä Lappset Swedenin teollinen muotoilija Kajsa Mayrhofer. Hän vastaa kadunkalusteiden suunnittelusta eli kehittää tuotteiden toiminnallisia ja esteettisiä ominaisuuksia tuotekehityksen ja valmistuksen eri vaiheissa.

Kajsa tuntee hyvin puun ominaisuudet, sillä hän erikoistui puuhun materiaalina opiskellessaan tuotesuunnittelua Carl Malmsten Furniture Studies -ohjelmassa Linköpingin yliopistossa. Hänen mielestään puu on erittäin hyvä raaka-aine monellakin eri tapaa. Se on kestävä, turvallinen, kaunis ja koskettaessa lämmin. Mutta kun puhutaan puun vastuullisuudesta, hän haluaa korostaa yhtä erityisen tärkeää näkökulmaa.

- Mielestäni ei voi ajatella, että puu on vastuullinen raaka-aine vain siitä syystä, että se on uusiutuva luonnonvara. Maapallolla on rajalliset resurssit, emmekä voi kaataa paljon metsää lyhyellä aikajänteellä. Tästä syystä meidän täytyy huolehtia siitä arvokkaasta raaka-aineesta, jota sertifioiduista metsistä saamme. Emme voi hyötyä puusta vain lyhyen aikaa, vaan sen täytyy kestää käytössä pitkään. Muuten sen hyödyntäminen ei ole vastuullista, Kajsa korostaa.

Jos me Lappsetilla haluamme käyttää puuta vastuullisesti tuotteissamme, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin suojata se lahoa, hometta ja tuholaisten hyökkäyksiä vastaan, Kajsa täsmentää.

Jos me Lappsetilla haluamme käyttää puuta vastuullisesti tuotteissamme, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin suojata se lahoa, hometta ja tuholaisten hyökkäyksiä vastaan, Kajsa täsmentää.

Turvallisuus on tuotteissa avainasia

Puutavara alkaa haurastua ulkokäytössä ilman käsittelyä noin kahdessa vuodessa. Kestopuun käyttäminen on siis myös turvallisuusasia, jossa ei ole mahdollista tehdä kompromisseja. 

- Yhteiskunnassa nousee aina uusia huolia ja näkökulmia keskiöön. On helppo keskittyä vain yhteen ongelmaan, mutta hyvän ja ympäristöystävällisen tuotteen luominen on monimutkainen asia. Meidän suojamme lahoa vastaan on osa ratkaisua, Kajsa kertoo.

Uusia vaihtoehtoja puun suojaamiseen tulee markkinoille jatkuvasti, mutta niitä täytyy tutkia riittävästi ennen käyttöönottoa. Varsinkin kun kyse on lapsista, turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Aina uudet innovaatiot eivät osoittaudu testeissä turvallisiksi ja kestäviksi. Lappsetilla eri vaihtoehtoja tutkitaan ja testataan jatkuvasti. Mikään tuote ei pääse markkinoille ilman huolellista tutkimus- ja testausprosessia.

Joutsenmerkki hyväksyi kestopuun osaksi kriteeristöään

Joutsenmerkki päivitti keväällä uusia kriteereitään kestopuun osalta. Kriteerit varmistavat, että kestopuu on ympäristöystävällinen tuote koko sen elinkaaren ajan.
Joutsenmerkki on Pohjoismaissa käytettävä virallinen ympäristömerkki, joka kertoo tuotteen tai palvelun ympäristöystävällisyydestä. Merkin tavoitteena on edistää kestävää kehitystä ja sen kriteereitä päivitetään säännöllisesti.
– Uusista kriteereistä voi olla ylpeä, sillä Joutsenmerkin vaatimukset ovat todella tiukkoja ja ne ottavat kokonaisvaltaisen lähestymistavan monimutkaisiin ympäristökysymyksiin, Kajsa iloitsee.
– Loppupeleissä Lappsetin tuotteissa on kuitenkin aina kyse käyttäjien tarpeista ja hyvinvoinnista. Haluamme aktivoida ihmisiä liikkumaan ja siihen me tuotteillamme pyrimme, Kirsi kiteyttää.

 
Teksti: Kati Marjamaa / Ground Communications
Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat ensimmäisten joukossa tietoa leikkiä, liikuntaa ja ulkotiloja koskevista aiheista sekä muista Lappsetin ajankohtaisista tiedotteista. 

Käytämme kerättyä sähköpostiosoitetta markkinoinnin kohdentamisessa ja palvelujen kehittämisessä.
Lue lisää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesta tietosuojaselosteestamme.

Mikäli kiinnostuit, liity alla postituslistallemme!