Collanin oppeja Yhdysvalloista jalostettiin Jyväskylän seminaariopettajakunnassa, jossa pohdittiin lasten liikkumis- ja leikkipaikkojen tarvetta tammikuussa 1915. Seminaariopettajakunnan pöytäkirjassa tuotiin esille tarve uudistaa harjoituskoulujen pihamaita, jotta niille saataisiin välineistöä testikäyttöön. Tyttö- ja poikakoulut saisivat tietenkin omat välineensä ja – Amerikan tapaan – myös näissä suunnitelmissa otettiin huomioon leikki sekä liikunta. Tyttöharjoituskouluun suunniteltiin nuorakiikkuja, vinoja kiipeämistankoja, hypin lautoja, koripallotelineitä, punnerruspuita sekä kelkkamäki, ja poikaharjoituskouluun taas pylväskaruselleja, hypin lautoja, punnerruspuita, seiväshyppytelineitä, pilkkaan heittolajitelma, 5 kg painoinen kuula sekä kelkkamäki.
Leikkikentät eivät jääneet ainoastaan seminaarien harjoituskouluihin, vaan 1920-luvulla niitä alettiin suunnitella myös esimerkiksi Helsinkiin ja Turkuun. Pääsääntöisesti kenttiä kaavailtiin koulujen pihoille jo olemassa olevien urheilukenttien yhteyteen. Näin ne olisivat samalla myös urheiluseurojen käytössä, jolloin myös erilaisten avustusten saaminen rakentamista varten helpottuisi. Myös ero leikin ja liikunnan välillä kapenisi tällaisen järjestelyn myötä.
Leikkikentät alkoivat saada jalansijaa ja vakiintuivatkin suurimpien kaupunkien katukuvaan 1920–1930-luvuilla, mutta vielä varsin vaatimattomin puittein. Leikkikenttien varsinainen kehitys lähti nousuun vasta sotien jälkeen suurten ikäluokkien myötä. Lapset tarvitsivat turvallista tilaa temmeltää, kun kerrostalolähiöt alkoivat vallata asuinalaa. Helsingissä ensimmäinen leikkikenttäkomitea asetettiin vuonna 1950 ja leikkikentät kunnallistettiin 1951.