Liikunnan leikkimielisyydellä voikin olla erittäin positiivinen vaikutus siihen, ettemme treenaa vain määrällisesti ja kuluttaaksemme kehoa lisää, vaan aidosti leikin, naurun ja ilon kautta rentoutamme kehoa samalla, kuin haastamme sitä erilaisilla fyysisillä ominaisuuksilla. Terveysliikkujille on olemassa tärkeä sanoma; liikunnan ei ole tarkoitus viedä hyvää oloa ja jaksamista pois vaan vahvistaa sitä. Liian vakavailmeinen liikkuminen voi olla juuri se, mikä aiheuttaa kehollemme liikaa stressiä eikä pura sitä pois. Kun liikuntaan ja treenaamiseen lisää vähän leikkimielisyyttä voi tulos olla ihan toinen.
Joskus itselle sopiva liikuntalaji, voi olla se leikkimielisyyden tuoja. Osa tykkää joukkuelajeista, joissa tunnetusti nauru raikaa ja yhteisön hyvä energia tuo leikkimielisyyttä. Osa voi taas saada leikkimielisyyden hyvästä musiikista tanssitunnilla, missä joutuu heittäytymään ja laittamaan itsensä likoon. Tapoja voi olla monia, mutta joka kerta voidaan päätyä tulokseen, että leikkimielisyys vain vahvistaa meidän liikkumista ja voi saada aikaan paljon parempaa tulosta kuin mikään muu tapa.
Välillä on hyvä verrata omaa aktiivisuutta: lasten kanssa leikkipuistossa ja tuntiin kuntosalilla. Kummassa on lopulta syke noussut korkeammalle, keho saanut erilaista ärsykettä tai olemme nauraneet enemmän. Lopputulokset voivat yllättää terveyden edistämisen kannalta positiivisesti. Ja jos edelleen mietit, että lasten takia ei ole aikaa harrastaa liikuntaa, niin tiedät mitä tehdä- ota lapset mukaan, leiki ja tee ”treeni” lasten kanssa.