Puun pitkäaikainen käyttö on vastuullista
Yksi Lappsetin kestävien ja laadukkaiden tuotteiden taustalla oleva salaisuus piilee puunsuojauksessa, jonka myös pohjoismainen ympäristömerkki, eli Joutsenmerkki on hyväksynyt osaksi kriteeristöään.
Lue lisää
Puu on muotoilun näkökulmasta ihanteellinen materiaali
Ennen kuin Lappsetin leikki- ja liikuntavälineet ovat käyttäjien ilona, ne käyvät läpi monivaiheisen suunnitteluprosessin, jonka lähtökohtana on aina loppukäyttäjien tarpeet. Lappset käyttää tuotteissaan kestopuuta, koska se on ympäristöystävällinen, laadukas, kestävä ja miellyttävä materiaali.
Lue lisää
Parkour kiertoharjoittelu
Yksi parkourin parhaista puolista on, että kuka tahansa voi harjoittaa sitä omalla tasollaan ja tyylillään. Katso Parkourakatemian videoilta erilaisia kiertoharjoitteluohjeita treenaamiseen!
Lue lisää
Miksi leikkivälineiden huoltaminen on tärkeää?
Leikkipaikoista nauttii niin pienet kuin isot käyttäjät, oman talon väki vieraineen ja jopa naapuritkin joissain tapauksissa. On siis tärkeää että pihalla on turvallista kulkea, ja että mahdolliset riskit on minimoitu. Mutta tiesitkö, että sinä leikkipaikan omistajana kannat tästä vastuun?
Lue lisää
Keskivartalotreeni
Jos etsit helppoa mutta tehokasta keskivartalotreeniä- tässä se on! Voit suorittaa treenit joko sisällä tai ulkona, muista lämmitellä ja kuunnella kehoasi! Katsomalla suoritettavien liikkeiden treenivideot, voit varmistua, että suoritat liikkeet oikeaoppisesti. Nauti treeneistä!
Lue lisää
Leikki on aktiivista oppimista
Leikki edistää oppimista aktivoimalla koko kehon ja hermomuistin oppimiskokemukseen. Leikin fyysisyys auttaa muistamisessa, ja leikki kehittää myös luovan ajattelun taitoja.
Lue lisää
Dash Parkourin muotoilu
Muotoilu on empaattinen tapa ajatella ja työskennellä. Lappsetin Concept Designer Miikka Laakso kertoo, miten Dash Parkourin suunnittelu- ja muotoiluprosessi eteni
Lue lisää
Tyttömäistä, rämäpäistä
Liikuntatutkija Elina Hasanen kertoo tässä blogikirjoituksessaan tyttöjen omaehtoisesta liikkumisesta. Tyttöjen tapainen liike ei sovi yhteen muottiin. Entä ketkä sopivat liikkumisen paikoille?
Lue lisää
Turvallisuusajattelu
Leikkipaikkojen turvallisuus on asia, jota emme edes välttämättä huomaa. Lue Lappset Creativen Kiinan maajohtajan ajatuksia turvallisuudesta.
Lue lisää
Hyvinvointia luonnosta
Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimuksen mukaan lähes kaikilla suomalaisilla on luontokokemuksia. Se voi olla esimerkiksi uinti kesämökin rannassa, otsalle kihonnut hikipisara hillasuolla tai työpäivän jälkeinen lenkkeily lähimetsän kuntoradalla. Yhtä kaikki, luontokokemuksen jälkeen olotila on usein rentoutunut ja voimaantunut.
Lue lisää
Parkourin tie marginaalista koululiikuntaan
T-paitaan ja löysiin verkkareihin pukeutunut nuorukainen loikkii kymmenien metrien korkeudessa kerrostalon katolta toiselle, astelee kepeästi talon reunamuurilla ja värittää etenemistään mitä erilaisimmilla hypyillä ja kierähdyksillä.
Lue lisää
Leikillisyys kantaa myös akateemisessa maailmassa
Ovatko leikki ja leikillisyys vain lasten etuoikeus? Miten leikillisyyttä voidaan hyödyntää aikuisten maailmassa? Taipuuko akateeminen yhteisö leikillisyyteen? Leikillisyyttä opetuksessa ja kasvatuksessa tarkastelee leikillisten oppimisympäristöjen tutkimuksen edelläkävijä ja Oulun yliopiston dosentti Pirkko Siklander asiantuntijablogissamme.
Lue lisää
Miltä tulevaisuuden leikkipaikat näyttävät?
Lapsena juoksin leikkikentälle, laskin innokkaasti liukumäestä takaperin ja pää edellä tai hyppäsin keinusta vauhdin lakipisteessä vain nähdäkseni, päätyisinkö jaloilleni maahan. Keinulauta oli toinen suosikki. Keinuessani veljeni kanssa täräytimme oman pään alas niin lujaa, että toinen lensi ilmaan ja jysähti takaisin laudalle. Lopetimme vasta, kun molemmilla oli takapuoli kipeänä. Siitä on kuitenkin jo kauan. Kuinka paljon leikkipaikat ovat muuttuneet, ja mitä tulevaisuus tuo mukanaan?
Lue lisää
Miksi liikumme?
Liikkumisen ilo tulisi löytää sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista. Fitness- bloggaaja Oona Tolppanen painottaa henkisen hyvinvoinnin merkitystä osana liikuntaa ja harjoittelua.
Lue lisää
Ikäystävälliset kaupungit ja paikallisyhteisöt
Maailmanlaajuinen ikäystävällisten kaupunkien ja paikallisyhteisöjen verkosto (The World Health Global Network for Age-friendly Cities and Communities) on nostanut ikäihmisten osallistamisen keskeiseksi näkökohdaksi pyrittäessä entistä paremmin vastaamaan ikääntyvän väestön tarpeisiin.
Lue lisää
Tarina rinnakkaistodellisuudesta
Kerron teille tarinan rinnakkaisesta todellisuudesta. Tässä todellisuudessa moni asia on aivan samalla tavalla kuin meidänkin tutussa maailmassamme, mutta moni on myös hiukan tai aivan todella eri tolalla. Sijoitan itseni esimerkkikansalaiseksi tähän toiseen todellisuuteen ja kerron aivan tavallisesta arkipäivästäni.
Lue lisää
Vinkkejä pihapeleihin
Keräsimme teille omat suosikkipihapelimme sääntöineen. Muistetaan kuitenkin, että pihapelien yksi monista iloista piilee siinä, että ne ovat muokattavissa ja virallinen sääntökirja on toistaiseksi pysynyt piilossa. Mukaan mahtuvat kaikki, niin aikuiset ja lapset kuin mummot ja vaaritkin!
Lue lisää
Lähiliikunnan puolesta
Tutkijatohtori Mikko Simula kirjoittaa lähiliikuntapaikkojen puolesta ja haastaa meidät kaikki edistämään lähiliikunta-ajattelun toteutumista omalta osaltamme.
Lue lisää
Asuinalueet ja liikuntalajit
Lappsetin liikuntapuolen konseptipäällikkö Aarni Mertala pohtii, miten moni liikuntalaji on syntynyt arkiympäristömme kannustamana tai pakottamana.
Lue lisää
ROVOP
Rajoitteet ovat vain omassa päässä - Paralympiaurheilija Henry Manni kertoo urastaan ja siitä, ettei anna rajoitteiden olla esteenä hänen treeneilleen.
Lue lisää
Street Workout
Liikunnanohjaaja (amk) ja hyvinvointialan yrittäjä Oona Tolppanen on löytänyt myös Street Workoutin osaksi omaa harjoitteluaan. Hän antaa myös ohjeet ja liikevariaatiot, miten aloittelijakin pääsee lajiin kiinni.
Lue lisää
Leikillinen oppiminen
Oppiminen tuottaa yleensä suurta iloa ja nautintoa, kun siihen sisältyy leikillisyyttä. Se on tutkimista, ihmettelyä ja innostumista. Se on usein positiivisen huumorin, yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta saavutettavaa iloa. Väitetään, että huumorintajuiset ihmiset käyttäytyvät usein leikillisesti ja että leikkisillä ihmisillä on hyvä huumorintaju.
Lue lisää
Venyttely
Liikunnanohjaaja ja personal trainer Oona Tolppanen kertoo,miten, miksi, missä ja milloin meidän olisi hyvä venytellä?
Lue lisää
Aikuisten ja lasten näkemykset leikistä
Mistä tunnistaa leikin ja leikillisyyden? Entä minkä lapset kokevat leikiksi? Mikä saa lapset syttymään leikkimiseen? Lapin yliopiston kasvatustieteen apulaisprofessori Pirkko Hyvönen tarkastelee blogissamme näitä kysymyksiä kotimaisiin ja kansainvälisiin tutkimuksiin pohjautuen.
Lue lisää
Street workout - uusi treenimuoto
Kun googlettaa hakusanan 'street workout', saa yli 117 miljoonaa hakutulosta yhdellä klikkauksella. Maailmalla tämä toiminnallisen harjoittelun liikuntalaji – kotoisammin katutreeni - on suosittu ja koukuttaa uusia harrastajia jatkuvasti.
Lue lisää
Maisemasuunnittelua lapsille
Kun suunnittelija saa toimeksiannon leikkipaikan suunnittelusta, mitä hän miettii ensimmäiseksi? Raadollisesti rahaa ja käytettävissä olevaa tilaa. Pahimmillaan suunnittelu alkaa ja päättyy leikkivälineiden sovittamiseen tilaan ja kustannusten laskemiseen. Riittääkö se? Ei todellakaan, mutta se on valitettavan usein suunnittelijan arkea.
Lue lisää
Alueen suunnittelu laajalle käyttäjäryhmälle
On helppo erottaa leikkipaikka liikuntapaikasta, kun sellaiset näkee. Usein halutaan kuitenkin suunnitella alue, joka vastaa laajan käyttäjäryhmän tarpeisiin. Aluekokonaisuuteen halutaan sekä leikkivälineitä lapsille että liikuntavälineitä aikuisille. Tällaisen alueen luova suunnittelu ei ole lainkaan mahdotonta, kunhan vain pitää mielessään muutaman perusasian.
Lue lisää
Lappset Fitness Park
Personal trainer ja fitness-valmentaja Oona Tolppanen kertoo, miten Lappsetin liikunta-alueet ovat tuoneet hänelle lisää vaihtoehtoja sekä omiin että asiakkaittensa treeneihin.
Lue lisää
Liikkeessä läpi iän
Pienen lapsen kiinnostus ympäristöön ilmenee usein uteliaisuutena, kokeilunhaluna ja fyysisesti aktiivisena toimintana. TtT, LitM, Anne Soini tutki väitöskirjassaan kolmevuotiaiden päiväkotilaisten fyysistä aktiivisuutta.
Lue lisää