Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Kattenbergse+Hoeve+Markelo-74.jpg
12 faktaa kestopuusta

Lappset käyttää puutuotevalikoimassaan turvallista, ekologista ja pitkäikäistä painekäsiteltyä pohjoista mäntyä.

Lue lisää
Kuva 1 Tyttöjen liikuntatunti koulun pihamaalla 1913. TAHTO Urheilumuseo..jpg
Punnerruspuista ongelmanratkaisuun: sata vuotta leikkikenttien historiaa

Leikin ja liikunnan välinen yhteys ymmärrettiin jo 1900-luvun alkuvuosikymmeninä, kun leikkien oivallettiin olevan hyvä kannustin saada lapset liikunnan pariin.

Lue lisää
2017_KESKUSKENTTÄ_03.jpg
Kuinka pysyä aktiivisena iän karttuessa yhä passiivisemmassa maailmassa: ikäihmisten lihasvoiman, itseluottamuksen ja terveyden ylläpitäminen

Yli neljännes maailman väestöstä (1,4 miljardia ihmistä) ja useimmissa maissa alle puolet iäkkäämmistä aikuisista liikkuu riittävästi fyysisen terveyden ylläpitämisen kannalta, asiasta on tullut ratkaisevan tärkeä terveys- ja hyvinvointitekijä maailmanlaajuisesti. Tapamme ja tottumuksemme rakentuvat läpi koko elämän.

Lue lisää
20160819_Lappset_Flora_Nikkilänsydän_Panna_Preview_H2A4478.jpg
Puun pitkäaikainen käyttö on vastuullista

Yksi Lappsetin kestävien ja laadukkaiden tuotteiden taustalla oleva salaisuus piilee puunsuojauksessa, jonka myös pohjoismainen ympäristömerkki, eli Joutsenmerkki on hyväksynyt osaksi kriteeristöään.

Lue lisää
De Boshoek _ Flora _ (2).jpg
Puu on muotoilun näkökulmasta ihanteellinen materiaali

Ennen kuin Lappsetin leikki- ja liikuntavälineet ovat käyttäjien ilona, ne käyvät läpi monivaiheisen suunnitteluprosessin, jonka lähtökohtana on aina loppukäyttäjien tarpeet. Lappset käyttää tuotteissaan kestopuuta, koska se on ympäristöystävällinen, laadukas, kestävä ja miellyttävä materiaali.

Lue lisää
010A7305-1600.jpg
Tuotto-odotukset liikuntapaikoille

Konseptipäällikkömme Aarni Mertala kirjoittaa blogitekstissään miksi ulkoliikuntapaikkoihin tulisi suhtautua kuin yrityksiin. Lue blogista miksi!

Lue lisää
Parkour Circuit training.jpg
Parkour kiertoharjoittelu

Yksi parkourin parhaista puolista on, että kuka tahansa voi harjoittaa sitä omalla tasollaan ja tyylillään. Katso Parkourakatemian videoilta erilaisia kiertoharjoitteluohjeita treenaamiseen!

Lue lisää
Flora_enschede_playgroundinoneday_2.jpg
Miksi leikkivälineiden huoltaminen on tärkeää?

Leikkipaikoista nauttii niin pienet kuin isot käyttäjät, oman talon väki vieraineen ja jopa naapuritkin joissain tapauksissa. On siis tärkeää että pihalla on turvallista kulkea, ja että mahdolliset riskit on minimoitu. Mutta tiesitkö, että sinä leikkipaikan omistajana kannat tästä vastuun?

Lue lisää
FITNESS_PARK_FINLAND_KARTANONKOSKI.jpg
Keskivartalotreeni

Jos etsit helppoa mutta tehokasta keskivartalotreeniä- tässä se on! Voit suorittaa treenit joko sisällä tai ulkona, muista lämmitellä ja kuunnella kehoasi! Katsomalla suoritettavien liikkeiden treenivideot, voit varmistua, että suoritat liikkeet oikeaoppisesti. Nauti treeneistä!

Lue lisää
2017_KESKUSKENTTÄ_03.jpg
Liikunta antaa pitkää ikää ja itsenäisyyttä

Ikäihmisille ulkoliikuntapaikkoja on vielä liian vähän. Alueen suunnittelussa on huomioitava erityisesti helppokäyttöisyys ja viihtyisyys.

Lue lisää
lappset_playcare_tuusula_web_2.jpg
Leikkipaikan kunnossapidon budjetoinnissa huomioitavat asiat

Leikkipaikkojen kunnossapitoon täytyy varata resursseja, suorittaapa huollon itse tai ulkopuolisen toimesta. Budjetointi onkin leikkipaikan vuosikellon tärkeimpiä kohtia.

Lue lisää
Finno_aktiviiseinä_web.jpg
Leikki on aktiivista oppimista

Leikki edistää oppimista aktivoimalla koko kehon ja hermomuistin oppimiskokemukseen. Leikin fyysisyys auttaa muistamisessa, ja leikki kehittää myös luovan ajattelun taitoja.

Lue lisää
oona-tolppanen-blogi.jpg
Leikkimielisyys liikunnassa

Personal trainer Oona Tolppanen kirjoittaa liikunnan leikkimielisyydestä.

Lue lisää
081712M_RailCornerHigh_PROTO1.jpg
Dash Parkourin muotoilu

Muotoilu on empaattinen tapa ajatella ja työskennellä. Lappsetin Concept Designer Miikka Laakso kertoo, miten Dash Parkourin suunnittelu- ja muotoiluprosessi eteni

Lue lisää
Dash_Parkour_Mural2.jpg
Millainen on hyvä parkour spotti

Parkour Akatemian Jaakko Junttila kertoo blogissaan, millainen on hyvä parkour-spotti tai alue ja miksi rakentaa valmiita parkour-alueita?

Lue lisää
THINKSTOCK_491022726_FOREST.jpg
Vastuullisesti Lappsetilta, osa 1: Oikeilla valinnoilla kestävään kehitykseen

Lappset on ollut ympäristöasioiden edelläkävijä perustamisestaan, 1970-luvulta lähtien. Kestävän kehityksen tukeminen on edelleen keskeinen osa filosofiaamme. Se näkyy toimintamme kaikilla osa-alueilla materiaalihankinnoista tuotantoon ja kuljetuksiin.

Lue lisää
LAPPSET_SPORT_GIRL.jpg
Tyttömäistä, rämäpäistä

Liikuntatutkija Elina Hasanen kertoo tässä blogikirjoituksessaan tyttöjen omaehtoisesta liikkumisesta. Tyttöjen tapainen liike ei sovi yhteen muottiin. Entä ketkä sopivat liikkumisen paikoille?

Lue lisää
Oonan_blogi_lahiliikuntapaikka_4.jpg
Erilaisten käyttäjäryhmien huomioiminen liikunta-alueilla

Personal trainer Oona Tolppanen on koonnut blogiinsa lähiliikuntapaikkojen tärkeimpiä ominaisuuksia ja vinkkejä, kuinka liikunta-alueet saadaan sopimaan kaiken tasoisille käyttäjille.

Lue lisää
design.jpg
Puiston suunnittelijan ABC

Sanasto leikki- ja liikuntapaikkojen suunnittelijoille.

Lue lisää
2017_KYRKOBY_SKOLA_ÄSSÄAREENA.jpg
Ässäkentiltä vauhtia tuleville jalkapallotähdille

S-ryhmän ja Suomen Palloliiton ässäkenttäohjelma luo puitteet laadukkaille pallopeleille.

Lue lisää
dipbar_081220M.jpg
Nuorten omaehtoinen liikunta

Nuorten omaehtoinen liikunta on vahvasti myös sosiaalinen tapahtuma.

Lue lisää
Pikkukakkosen puisto.JPG
10 inspiroivaa leikkipuistoa

Keräsimme kymmenen erilaista leikkipuistoa sekä kotimaasta että lähialueilta inspiraatioksi. Mikä on sinun suosikkisi?

Lue lisää
2017_GAMMELBACKAN_PÄIVÄKOTI_07.jpg
Turvallisuusajattelu

Leikkipaikkojen turvallisuus on asia, jota emme edes välttämättä huomaa. Lue Lappset Creativen Kiinan maajohtajan ajatuksia turvallisuudesta.

Lue lisää
175510_flora.jpg
Hyvinvointia luonnosta

Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimuksen mukaan lähes kaikilla suomalaisilla on luontokokemuksia. Se voi olla esimerkiksi uinti kesämökin rannassa, otsalle kihonnut hikipisara hillasuolla tai työpäivän jälkeinen lenkkeily lähimetsän kuntoradalla. Yhtä kaikki, luontokokemuksen jälkeen olotila on usein rentoutunut ja voimaantunut.

Lue lisää
2017_FLORA_MUSTION_LEIKKIPAIKKA_02.jpg
Viisi askelta kohti aktivoivaa ulkoaluetta

Suunnitteletko inspiroivaa leikki- ja liikunta-aluetta ulos? Keräsimme tähän viisi vinkkiä, jotka on hyvä ottaa huomioon ennen suunnittelutyön aloittamista.

Lue lisää
henri_nyholm_blogi.jpg
Parkourin tie marginaalista koululiikuntaan

T-paitaan ja löysiin verkkareihin pukeutunut nuorukainen loikkii kymmenien metrien korkeudessa kerrostalon katolta toiselle, astelee kepeästi talon reunamuurilla ja värittää etenemistään mitä erilaisimmilla hypyillä ja kierähdyksillä.

Lue lisää
allaspool_Oonanblogi.jpg
Uuden harrastuksen tai lajin aloittaminen aikuisiällä

Personal trainer ja fitness-valmentaja Oona Tolppanen kannustaa kokeilemaan uusia lajeja myös aikuisiällä.

Lue lisää
137043M_xroll.jpg
Leikillisyys kantaa myös akateemisessa maailmassa

Ovatko leikki ja leikillisyys vain lasten etuoikeus? Miten leikillisyyttä voidaan hyödyntää aikuisten maailmassa? Taipuuko akateeminen yhteisö leikillisyyteen? Leikillisyyttä opetuksessa ja kasvatuksessa tarkastelee leikillisten oppimisympäristöjen tutkimuksen edelläkävijä ja Oulun yliopiston dosentti Pirkko Siklander asiantuntijablogissamme.

Lue lisää
Gammelbackan päväkoti_refrence2.jpg
Miltä tulevaisuuden leikkipaikat näyttävät?

Lapsena juoksin leikkikentälle, laskin innokkaasti liukumäestä takaperin ja pää edellä tai hyppäsin keinusta vauhdin lakipisteessä vain nähdäkseni, päätyisinkö jaloilleni maahan. Keinulauta oli toinen suosikki. Keinuessani veljeni kanssa täräytimme oman pään alas niin lujaa, että toinen lensi ilmaan ja jysähti takaisin laudalle. Lopetimme vasta, kun molemmilla oli takapuoli kipeänä. Siitä on kuitenkin jo kauan. Kuinka paljon leikkipaikat ovat muuttuneet, ja mitä tulevaisuus tuo mukanaan?

Lue lisää
INTERACTIVE_3900_ MEMO_MEMORY_GAME_02.jpg
Interaktiiviset välineet talviolosuhteissa

Digitaaliset leikkivälineet on suunniteltu koviinkin sääolosuhteisiin.

Lue lisää
2016_REFERENCE_UNI_TWENTE_02.jpg
Miksi liikumme?

Liikkumisen ilo tulisi löytää sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista. Fitness- bloggaaja Oona Tolppanen painottaa henkisen hyvinvoinnin merkitystä osana liikuntaa ja harjoittelua.

Lue lisää
SENIOR_SPORT_PARK_FINLAND_HAUSJARVI.jpg
Ikäystävälliset kaupungit ja paikallisyhteisöt

Maailmanlaajuinen ikäystävällisten kaupunkien ja paikallisyhteisöjen verkosto (The World Health Global Network for Age-friendly Cities and Communities) on nostanut ikäihmisten osallistamisen keskeiseksi näkökohdaksi pyrittäessä entistä paremmin vastaamaan ikääntyvän väestön tarpeisiin.

Lue lisää
Parkour_Kilpisjarvi.jpg
Tarina rinnakkaistodellisuudesta

Kerron teille tarinan rinnakkaisesta todellisuudesta. Tässä todellisuudessa moni asia on aivan samalla tavalla kuin meidänkin tutussa maailmassamme, mutta moni on myös hiukan tai aivan todella eri tolalla. Sijoitan itseni esimerkkikansalaiseksi tähän toiseen todellisuuteen ja kerron aivan tavallisesta arkipäivästäni.

Lue lisää
flora-pihapelit.jpg
Vinkkejä pihapeleihin

Keräsimme teille omat suosikkipihapelimme sääntöineen. Muistetaan kuitenkin, että pihapelien yksi monista iloista piilee siinä, että ne ovat muokattavissa ja virallinen sääntökirja on toistaiseksi pysynyt piilossa. Mukaan mahtuvat kaikki, niin aikuiset ja lapset kuin mummot ja vaaritkin!

Lue lisää
MOTIVAATIO_BLOGI_BANNERI.jpg
Motivaation lähteellä

Bloggaaja ja hyvinvointialan yrittäjä Oona Tolppanen kirjoittaa motivaatiosta.

Lue lisää
FITNESS_PARK_FINLAND_KARTANONKOSKI_2.jpg
Lähiliikunnan puolesta

Tutkijatohtori Mikko Simula kirjoittaa lähiliikuntapaikkojen puolesta ja haastaa meidät kaikki edistämään lähiliikunta-ajattelun toteutumista omalta osaltamme.

Lue lisää
M96371_MIRROR.jpg
Esteetön leikkipuisto toimii kaikille

Terhi Tamminen on rakennetun ympäristön esteettömyyden asiantuntija. Lue blogista miten Inclusive design -ajattelua voidaan hyödyntää leikkipuiston suunnittelussa.

Lue lisää
Leinelänkaari Lappset liikuntavälineet
Asuinalueet ja liikuntalajit

Lappsetin liikuntapuolen konseptipäällikkö Aarni Mertala pohtii, miten moni liikuntalaji on syntynyt arkiympäristömme kannustamana tai pakottamana.

Lue lisää
InclusiveSport_081200M_boxS_1.jpg
ROVOP

Rajoitteet ovat vain omassa päässä - Paralympiaurheilija Henry Manni kertoo urastaan ja siitä, ettei anna rajoitteiden olla esteenä hänen treeneilleen.

Lue lisää
Yalp_memo.jpg
Tulevaisuuden leikki ja liikunta

Lappsetin Hollannin tytäryhtiön Yalpin tuotessuunnittelija Rob Tuitert, DI, kertoo näkemyksistään digitaalisesta leikistä.

Lue lisää
SENIOR_SPORT_PARK_FINLAND_HAUSJARVI.jpg
Senioripuiston suunnittelu

Maisemasuunnittelija Arja Paula kertoo, mitä kaikkea senioripuiston suunnittelussa tulee ottaa huomioon.

Lue lisää
Oona_street_workout_2.jpg
Street Workout

Liikunnanohjaaja (amk) ja hyvinvointialan yrittäjä Oona Tolppanen on löytänyt myös Street Workoutin osaksi omaa harjoitteluaan. Hän antaa myös ohjeet ja liikevariaatiot, miten aloittelijakin pääsee lajiin kiinni.

Lue lisää
IMG_7991-2316_2.jpg
Leikillinen oppiminen

Oppiminen tuottaa yleensä suurta iloa ja nautintoa, kun siihen sisältyy leikillisyyttä. Se on tutkimista, ihmettelyä ja innostumista. Se on usein positiivisen huumorin, yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta saavutettavaa iloa. Väitetään, että huumorintajuiset ihmiset käyttäytyvät usein leikillisesti ja että leikkisillä ihmisillä on hyvä huumorintaju.

Lue lisää
Lappset Fitness liikunta-alue Kartanonkoski Vantaa
Venyttely

Liikunnanohjaaja ja personal trainer Oona Tolppanen kertoo,miten, miksi, missä ja milloin meidän olisi hyvä venytellä?

Lue lisää
FINNO_137072_CLIMBING_FRAME_01.jpg
Aikuisten ja lasten näkemykset leikistä

Mistä tunnistaa leikin ja leikillisyyden? Entä minkä lapset kokevat leikiksi? Mikä saa lapset syttymään leikkimiseen? Lapin yliopiston kasvatustieteen apulaisprofessori Pirkko Hyvönen tarkastelee blogissamme näitä kysymyksiä kotimaisiin ja kansainvälisiin tutkimuksiin pohjautuen.

Lue lisää
Streetworkout_metalparts.jpg
Street workout - uusi treenimuoto

Kun googlettaa hakusanan 'street workout', saa yli 117 miljoonaa hakutulosta yhdellä klikkauksella. Maailmalla tämä toiminnallisen harjoittelun liikuntalaji – kotoisammin katutreeni - on suosittu ja koukuttaa uusia harrastajia jatkuvasti.

Lue lisää
LEIKKIPUISTO_TUKHOLMA_BLOMSTERDALEN.jpg
Maisemasuunnittelua lapsille

Kun suunnittelija saa toimeksiannon leikkipaikan suunnittelusta, mitä hän miettii ensimmäiseksi? Raadollisesti rahaa ja käytettävissä olevaa tilaa. Pahimmillaan suunnittelu alkaa ja päättyy leikkivälineiden sovittamiseen tilaan ja kustannusten laskemiseen. Riittääkö se? Ei todellakaan, mutta se on valitettavan usein suunnittelijan arkea.

Lue lisää
FINNO_PARK_01.jpg
Värit tuotteiden suunnittelussa

Arni Aromaa, Pentagon Designin luova johtaja, kirjoittaa mitkä seikat vaikuttivat Lappsetin uuden värimaailman syntyyn ja suunnitteluun.

Lue lisää
FLORA_175595_GNOMES_CLIMBING_FOREST_01.jpg
Alueen suunnittelu laajalle käyttäjäryhmälle

On helppo erottaa leikkipaikka liikuntapaikasta, kun sellaiset näkee. Usein halutaan kuitenkin suunnitella alue, joka vastaa laajan käyttäjäryhmän tarpeisiin. Aluekokonaisuuteen halutaan sekä leikkivälineitä lapsille että liikuntavälineitä aikuisille. Tällaisen alueen luova suunnittelu ei ole lainkaan mahdotonta, kunhan vain pitää mielessään muutaman perusasian.

Lue lisää
Refrence_Kartanonkoski_Finland.jpg
Liikunta-alueiden uudet vaatimukset

Leikkialueita on tuotettu teollisesti jo viisikymmentä vuotta, mutta niiden yhteyteen tehtävien liikunta-alueiden suunnittelulla ei ole yhtä pitkiä perinteitä.

Lue lisää
Lappset Fitness liikunta-alue Kartanonkoski Vantaa
Lappset Fitness Park

Personal trainer ja fitness-valmentaja Oona Tolppanen kertoo, miten Lappsetin liikunta-alueet ovat tuoneet hänelle lisää vaihtoehtoja sekä omiin että asiakkaittensa treeneihin.

Lue lisää
2016_BLOG_ALWAYS_ON_THE_MOVE_02.jpg
Liikkeessä läpi iän

Pienen lapsen kiinnostus ympäristöön ilmenee usein uteliaisuutena, kokeilunhaluna ja fyysisesti aktiivisena toimintana. TtT, LitM, Anne Soini tutki väitöskirjassaan kolmevuotiaiden päiväkotilaisten fyysistä aktiivisuutta.

Lue lisää