Saaren koulun S-kentästä tuli Roimanni

Kun oppilaskunta sai päättää nimen Saaren koulun Ässäkentästä, siitä tuli Roimanni.

Saaren koulun Ässäkenttä
Inspiraatio rovaniemeläisen Saaren koulun S-kentän nimeen syntyi koulua käyneiden ja sittemmin erinomaisesti menestyneiden urheilijoiden mukaan.
2015
Rovaniemen kaupunki
S-kenttä Saaren koulu

Inspiraatio nimeen syntyi koulua käyneiden ja sittemmin erinomaisesti menestyneiden urheilijoiden mukaan. Rovaniemen Palloseuran (RoPS) jalkapalloilija Simo Roiha sekä hiihdon maailman-mestari Pirjo Muranen (os. Manninen), ja hänen veljensä, yhdistetyn maailmanmestari Hannu Manninen toimivat nimen innoittajina. Roimanniksi ristityllä Ässäkentällä oppilaskunta halusi kunnioittaa koulunsa entisiä oppilaita.  

Simo Roiha oli neljän muun RoPSilaisen kanssa mukana innostamassa oppilaita, kun Ässäkenttä vihittiin käyttöönsä juhlallisin menoin 20. elokuuta 2015. 
Koulun rehtori Olavi Tammimies kertoo, että kokemukset Ässäkentästä ovat olleet ainoastaan positiivisia. Kenttä täydensi koulun pihan muita liikuntavälineitä, tekonurmella varustettua jääkiekkokaukaloa ja pallokenttää leikkivälineiden lisäksi.  

Aito lähiliikuntapaikka

Ässäkentän myötä Saaren koulun pihasta muodostui aito lähiliikuntapaikka, joka on käytössä koko ajan, myös iltaisin koulu- ja tarhapäivän jälkeen. Naapurissa sijaitsevan päiväkodin lapset käyttävät samaa kenttää. 

Saaren koululla kirmaa 300 eri-ikäistä lasta pallon perässä välitunneilla kesät talvet. Tammimiehen mukaan ykkös-kakkosluokkalaiset käyttävät Ässäkenttää välitunneilla, kun isommat oppilaat viilettävät kaukalossa tai pallokentällä.  

Kenttää ympäröivä juoksurata on niin ikään ahkerassa käytössä, kun tulevaisuuden alisavainiot ja oskarimöröt harjoittelevat. Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Saaren koulun Ässäkenttä on pohjoissuomalaisen Osuuskauppa Arinan toimialueella seitsemäs, Rovaniemellä toinen ja valtakunnallisesti 42. Ässäkenttä. 

Katso lisää valmiita kohteita
Tarvitsetko apua?