Street Workout - ohjeet ja liikevariaatiot aloittelijalle

Street Workout

Liikuntaa kannattaa harrastaa monipuolisesti, jotta kaikki fyysiset ominaisuudet pääsevät kehittymään. Liikkuvuudesta, kestävyydestä, voimasta, koordinaatiosta, tasapainosta ja kehonhallinnasta on hyötyä ihan kaikkeen. Yksipuolinen harjoittelu saattaa jurruttaa paikoillaan, eikä kehitystä tapahdu. Avaan nyt uutta ja kovassa nousussa olevaa lajia: Street Workoutia. 

Mitä Street Workout on? 

Street workout on luova harrastus, jossa yhdistyy niin voimistelu kuin parkour. Harjoitusmuotoa voi harrastaa ihan kuka vain ja lähes missä vain. Treenata voi joko vain oman kehonpainolla tai erilaisia telineitä hyödyntäen. Lajissa tärkeimpiä elementtejä ovat käsilläseisonnat, punnerrukset, dipit, leuanveto, roikunta ja näiden kaikkien yhdistäminen yhdistelmäliikkeiksi.

Lajista on ensimmäistä kertaa järjestetty suomenmestaruus -kilpailut vuonna 2015, joten laji sopii niin harrastukseksi kuin tavoitteelliseksi urheilulajiksi. Myös mielikuvituksella on oma osuutensa, sillä harrastajat kehittävät itse mitä ihmeellisimpiä ja haastavampia liikesarjoja. Laji on todellakin myös ilo silmälle ja hienoa seurattavaa.

Ulkopuolisen, eli esimerkiksi minun fiilis lajista on todella hyvä: kaikkia halutaan tsempata lajin pariin, harjoittelu on edullista, lähestulkoon ilmaista ja hyvällä asenteella pääsee jo todella pitkälle. Lisäksi tietoisuus lajista on kasvanut jatkuvasti ja varmasti. Vielä kuitenkin on tehtävää, jotta saisimme luotua lajin mahdollistavan miljöön ympäri Suomea. Kuntia ja yrityksiä tulisi aktivoida, jotta harrastuspuitteet lisääntyisivät laajalti. 

 

Myös mielikuvituksella on oma osuutensa, sillä harrastajat kehittävät itse mitä ihmeellisimpiä ja haastavampia liikesarjoja.

Miten voin aloittaa?

Tein blogissani fitoona.com aloittelijoiden liikkeistä ohjeet ja variaatiot, mistä Street Workout -harrastuksen voi aloittaa. Klikkaa blogiini tästä!

Oona Tolppanen
Oona Tolppanen
Urheilija, Yrittäjä, Personal trainer, Optimal Performance Coach & Liikunnanohjaaja AMK
"Festina Lente"
www.fitoona.com
referenssejä