Tarina rinnakkaistodellisuudesta

Kerron teille tarinan rinnakkaisesta todellisuudesta. Tässä todellisuudessa moni asia on aivan samalla tavalla kuin meidänkin tutussa maailmassamme, mutta moni on myös hiukan tai aivan todella eri tolalla. Sijoitan itseni esimerkkikansalaiseksi tähän toiseen todellisuuteen ja kerron aivan tavallisesta arkipäivästäni.

Lue lisää
Motivaation lähteellä

Bloggaaja ja hyvinvointialan yrittäjä Oona Tolppanen kirjoittaa motivaatiosta.

Lue lisää
Lähiliikunnan puolesta

Tutkijatohtori Mikko Simula kirjoittaa lähiliikuntapaikkojen puolesta ja haastaa meidät kaikki edistämään lähiliikunta-ajattelun toteutumista omalta osaltamme.

Lue lisää
Vinkkejä pihapeleihin

Keräsimme teille omat suosikkipihapelimme sääntöineen. Muistetaan kuitenkin, että pihapelien yksi monista iloista piilee siinä, että ne ovat muokattavissa ja virallinen sääntökirja on toistaiseksi pysynyt piilossa. Mukaan mahtuvat kaikki, niin aikuiset ja lapset kuin mummot ja vaaritkin!

Lue lisää
Esteetön leikkipuisto toimii kaikille

Terhi Tamminen on rakennetun ympäristön esteettömyyden asiantuntija. Lue blogista miten Inclusive design -ajattelua voidaan hyödyntää leikkipuiston suunnittelussa.

Lue lisää
Asuinalueet ja liikuntalajit

Lappsetin liikuntapuolen konseptipäällikkö Aarni Mertala pohtii, miten moni liikuntalaji on syntynyt arkiympäristömme kannustamana tai pakottamana.

Lue lisää
ROVOP

Paralympiaurheilija Henry Manni kertoo urastaan ja siitä, ettei anna rajoitteiden olla esteenä hänen treeneilleen.

Lue lisää
Tulevaisuuden leikki ja liikunta

Lappsetin Hollannin tytäryhtiön Yalpin tuotessuunnittelija Rob Tuitert, DI, kertoo näkemyksistään digitaalisesta leikistä.

Lue lisää
Senioripuiston suunnittelu

Maisemasuunnittelija Arja Paula kertoo, mitä kaikkea senioripuiston suunnittelussa tulee ottaa huomioon.

Lue lisää
Street Workout

Liikunnanohjaaja (amk) ja hyvinvointialan yrittäjä Oona Tolppanen on löytänyt myös Street Workoutin osaksi omaa harjoitteluaan. Hän antaa myös ohjeet ja liikevariaatiot, miten aloittelijakin pääsee lajiin kiinni.

Lue lisää
Leikillinen oppiminen

Oppiminen tuottaa yleensä suurta iloa ja nautintoa, kun siihen sisältyy leikillisyyttä. Se on tutkimista, ihmettelyä ja innostumista. Se on usein positiivisen huumorin, yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta saavutettavaa iloa. Väitetään, että huumorintajuiset ihmiset käyttäytyvät usein leikillisesti ja että leikkisillä ihmisillä on hyvä huumorintaju.

Lue lisää
Venyttely

Liikunnanohjaaja ja personal trainer Oona Tolppanen kertoo,miten, miksi, missä ja milloin meidän olisi hyvä venytellä?

Lue lisää
Aikuisten ja lasten näkemykset leikistä

Mistä tunnistaa leikin ja leikillisyyden? Entä minkä lapset kokevat leikiksi? Mikä saa lapset syttymään leikkimiseen? Lapin yliopiston kasvatustieteen apulaisprofessori Pirkko Hyvönen tarkastelee blogissamme näitä kysymyksiä kotimaisiin ja kansainvälisiin tutkimuksiin pohjautuen.

Lue lisää
Lappset Fitness Park

Personal trainer ja fitness-valmentaja Oona Tolppanen kertoo, miten Lappsetin liikunta-alueet ovat tuoneet hänelle lisää vaihtoehtoja sekä omiin että asiakkaittensa treeneihin.

Lue lisää
Värit tuotteiden suunnittelussa

Arni Aromaa, Pentagon Designin luova johtaja, kirjoittaa mitkä seikat vaikuttivat Lappsetin uuden värimaailman syntyyn ja suunnitteluun.

Lue lisää
Liikkeessä läpi iän

Pienen lapsen kiinnostus ympäristöön ilmenee usein uteliaisuutena, kokeilunhaluna ja fyysisesti aktiivisena toimintana. TtT, LitM, Anne Soini tutki väitöskirjassaan kolmevuotiaiden päiväkotilaisten fyysistä aktiivisuutta.

Lue lisää
Liikunta-alueiden uudet vaatimukset

Leikkialueita on tuotettu teollisesti jo viisikymmentä vuotta, mutta niiden yhteyteen tehtävien liikunta-alueiden suunnittelulla ei ole yhtä pitkiä perinteitä.

Lue lisää
Alueen suunnittelu laajalle käyttäjäryhmälle

On helppo erottaa leikkipaikka liikuntapaikasta, kun sellaiset näkee. Usein halutaan kuitenkin suunnitella alue, joka vastaa laajan käyttäjäryhmän tarpeisiin. Aluekokonaisuuteen halutaan sekä leikkivälineitä lapsille että liikuntavälineitä aikuisille. Tällaisen alueen luova suunnittelu ei ole lainkaan mahdotonta, kunhan vain pitää mielessään muutaman perusasian.

Lue lisää
Maisemasuunnittelua lapsille

Kun suunnittelija saa toimeksiannon leikkipaikan suunnittelusta, mitä hän miettii ensimmäiseksi? Raadollisesti rahaa ja käytettävissä olevaa tilaa. Pahimmillaan suunnittelu alkaa ja päättyy leikkivälineiden sovittamiseen tilaan ja kustannusten laskemiseen. Riittääkö se? Ei todellakaan, mutta se on valitettavan usein suunnittelijan arkea.

Lue lisää
Street workout - uusi treenimuoto

Kun googlettaa hakusanan 'street workout', saa yli 117 miljoonaa hakutulosta yhdellä klikkauksella. Maailmalla tämä toiminnallisen harjoittelun liikuntalaji – kotoisammin katutreeni - on suosittu ja koukuttaa uusia harrastajia jatkuvasti.

Lue lisää